Bursa'nın kurtuluşu şehitlerin gölgesinde kutlandı


Bursa'nın düşman işgalinden kurtuluşunun 93. yıldönümü son günlerde yaşanan terör saldırılarının burukluğu gölgesinde kaldı. Her yıl coşkuyla kutlanan kurtuluş törenleri bu yıl daha sönük geçti. Kurtuluş günü kapsamında her yıl törenlerde yer alan halk oyunları ve diğer gösterilen bu yıl şehitlere saygı gereği iptal edildi.

Türkiye'de bölücü terör örgütüyle mücadelede verilen şehitler nedeniyle sade tutulan kutlamalar Tophane Saltanat Kapı'dan başlayıp, Kent Müzesi önünde son buldu. Kortej yürüyüşüyle ile başlayan kutlamalara Vali Münir karaloğlu ile Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ve Bursa Bölge Garnizon Komutanı Tümgeneral Seyfullah Saldık'ın yanı sıra protokol ve vatandaşlar katıldı. Bursa Mehter Takımı ile Belediye Bandosunın çaldığı marşlarla eşliğinde yürüyerek Heykele kadar gelen kortej buradan saygı duruşu ve İstiklal Marşının ardından kent müzesi önüne geçti. Burada Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'nin yaptığı konuşmanın ardından okunan şiirler ve mehter takımının marşları sonrasında kutlamalar tamamlandı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe yaptığı konuşmada; "Bursa'nın 1920'li yıllarda Yunanlılar tarafından işgal edilmesi büyük bir coğrafyayı derinden etkilemiştir. 2 yıl, 2 ay, 2 gün süren işgal 11 Eylül 1922 tarihinde sona erdiğinde memleketimizin dört bir tarağından adeta bayram edilmiştir. Kurtuluşun ardından haberin telgraflar çekilerek bütün memlekete yayılmıştır. TBMM kürsüsüne Bursa için örtülen siyah örtünün aynı anda kaldırılmıştır." dedi.

HERKES ÇOCUĞUNA SAHİP ÇIKSIN

Kutlamalara katılan Vali Karaloğlu, tören sonrasında basın mensupların açıklamada bulundu. Özellikle dün gece Yenişehir ilesinde karşıt görüşlü iki grup arasında çıkan ve 8 kişinin saçmalarla yaralanması ve 7 kişinin de gözaltına alınmasının sorulması üzerine Karaloğlu, "Türkiye yine zor bir süreçten geçiyoruz. Birliğimizi, beraberliğimizi, kardeşliğimizi güçlendirmemiz gereken bir süreçteyiz. Ama son günlerde Bursa'da bazı mahallelerinde ve Yenişehir'de olmak üzere insanımız teröre karşı tepkisini koymakta sonuna kadar haklı. Hep beraber terörü ve teröristi lanetleyelim. Ama bin yıldır bu topraklarda kardeş olarak yaşadığımız aynı şehri, aynı mahalleyi, aynı sokağı, aynı apartmanı, aynı işyerini, aynı tezgahı kullandığımız insanlara zarar verecek eylemlerden, hareketlerden kaçınalım. Gençlerimize sesleniyorum, onları seviyoruz, onların milli hassasiyetlerini anlıyoruz ama bu saatten sonra yapacakları yanlış hareketler terör örgütünün ekmeğine yağ sürecektir. Terör örgütü 30 senedir bu ülkede Türk-Kürt kavgası çıkarmak istedi başaramadı, inşallah başaramayacak. Bugün kendi komşumuzun işyerine, kendi komşumuzun evine, aracına zarar vererek terör örgütünün amacına hiç kimse hizmet etmesin. Annelere babalara çağrım, çocuklarına, gençlerine sahip çıksın. Herkes çocuğuna sahip çıksın. Artık gençlerimizi sokaktan çekelim." dedi.
CİHAN
<< Önceki Haber Bursa'nın kurtuluşu şehitlerin gölgesinde kutlandı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER