Bursa'da patlama: İlk görüntüler

DHA'nın haberine göre Bursa'daki patlamanın 25 yaşlarında bir kadın canlı bomba nedeniyle yaşandığı, patlamada ölen kişinin de bu kadın terörist olduğu bildiriliyor. Patlama nedeniyle 13 kişinin de yaralandığı bildirildi.

Bursa patlama: İlk görüntüler

Bursa'nın en merkezi yeri tarihi Ulucami ve Heykel arasında kulakları sağır eden patlamayla birlikte ortalık savaş alanına döndü. Ulucami bahçesi batı kapısındaki patlamanın olduğu yerde bulunan çok sayıda kişi bir anda kendilerini can pazarında buldu. Çevredekiler panik içinde kaçışırken, aralarında durumu ağır olanların da bulunduğu yaralılar gelen ambulanslar ve araçlarla yakındaki hastanelere taşındı.


Bursa Valiliğinden yapılan açıklamada, "Bugün saat  17.26'da Bursa - Osmangazi İlçesi Ulu Cami'nin batı kapısı yakınında bir patlama meydana gelmiştir. İntihar bombacısı olduğu düşünülen bir bayan şahıs üzerindeki düzenekle kendisini patlatmıştır. Olayda ilk belirlemelere göre 13 vatandaşımız yaralanmış olup, en yakın sağlık kuruluşlarına ulaştırılmıştır. Olayla ilgili Emniyet birimlerimiz çalışmalarına devam etmektedir." denildi.

Patlamanın şiddetiyle çevredeki dükkanların camları kılırken, vitrinlerdeki eşyalar çevreye dağıldı. Polis canlı bombanın bağlı olduğu örgütle ilgili araştırmasını sürdürüyor.




CİHAN - DHA
<< Önceki Haber Bursa'da patlama: İlk görüntüler Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER