Büyükşehir, Kırım Tatarları'nın liderini ağırladı


Kırım Tatarları lideri Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu, Adana Büyükşehir Belediyesi'ni ziyaret etti.

Rusya'nın Kırım'ı işgalinde gelinen son sürece dair değerlendirmelerin yapıldığı ziyarette, Adana'nın kültürel ve tarihsel dokusuyla ilgili de bilgi verildi. Adana Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Ramazan Akyürek, Kırım Tatar Milli Meclisi Eski Başkanı, Ukrayna Milletvekili ve Kırım Tatarları'nın lideri Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu ve beraberindeki heyeti makamında ağırladı.

Dünya Türklüğü'nün bayrak isimlerinden birini ağırlamaktan gurur duyduklarını ifade eden Akyürek, "Yıllarca Kırım Türklüğü'nün bağımsızlığı için mücadele verdiniz ve hala da veriyorsunuz. Sizi ağırlıyor olmaktan büyük bir gurur duyuyoruz." dedi.

Geçen sene Mart ayında Rusya'nın Ukrayna'yı işgali ile ilgili başlayan süreç ve gelinen nokta ile ilgili bilgi veren Kırımoğlu, şunları kaydetti: "Söz konusu dönemde, Ukrayna'nın durumu çok kötüydü. Ruslar bu durumdan faydalanarak topraklarımızı işgal ettiler. Dünya bu işgali tanımadı, Rusya'ya karşı yaptırımlar uygulandı. Ümidimiz elbette Kırım'ın bu işgalden kurtarılması. Aksi takdirde halkımızın bir gelecek beklentisi de kalmayacak. Şovenist ve anti-demokratik bir yönetim söz konusu. Hiç bir özgürlük yok. Halkımızı bölmeye çalışıyorlar. Halkımız tarafından seçilen kurulu yasakladılar. Kırım yarımadası bir nevi askeri bir depo gibi oldu. Bazı iddialara göre, nükleer silah da getirmişler. Orada büyük çaplı bir saldırı olsa, öncelikle halkımızı yok edecekler. Ayrıca Karadeniz Bölgesi için büyük bir tehlike olacak. İşgalcilere aktif bir şekilde tek direnen halk Kırım Tatarları oldu. Halk bu işgalin bir an önce bitmesini bekliyor." CİHAN
<< Önceki Haber Büyükşehir, Kırım Tatarları'nın liderini ağırladı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER