Büyükşehir ve Kent Konseyi, çocukları unutmadı

Büyükşehir ve Kent Konseyi, çocukları unutmadı

Adana Büyükşehir Belediyesi ve Adana Kent Konseyi, Çocuk Hakları Günü'nü çocuklarla birlikte kutladı. Çocuklar tarafından gerçekleştirilen bir dizi etkinlikle kutlanan günde, çocuklar sahip oldukları hakları, şarkı ve şiirler aracılığıyla büyüklere hatırlattı.

Adana Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonu'nda düzenlenen etkinlikte çocuklara, hakları ve devletin, ailenin ve toplumun sorumlulukları hakkında bilgilendirme yapan kısa film gösterildi. 'Çocukları sevin' pankartıyla sahneye çıkan çocuklar, kendi ağızlarından da haklarını dillendirdi. Günün anlam ve önemine ilişkin küçük bir piyes sergileyen çocuklar, şiirler okuyup, şarkılar söyledi.

Çocukların dileklerinin büyükler tarafında okunduğu etkinlikte, "Kavgasız, mutlu, huzurlu ve barış içinde, sakin bir dünya istiyorum' temennisini paylaşan Adana Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Durmuş Ökten, "Bayırbucak Türkmen kardeşlerimizin katledilen küçük çocuklarına yönelik düzenlenen yardım için Yayladağı'nda bulunuyor. Çocuklar ölmesin, savaş dursun, huzur olsun diye oraya gitti. Adana Büyükşehir Belediyesi olarak, huzur içinde bir dünya için çalışıyoruz. İnşallah sizler dünyamızı, hayallerinizdeki gibi barış ve güzellikle yönetirseniz." dedi.
CİHAN
<< Önceki Haber Büyükşehir ve Kent Konseyi, çocukları unutmadı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER