Çakırlar Kavşağı'nda sinyalizasyon olmaması kazalara davetiye çıkarıyor


Türkiye'de yaşanan trafik kazalarında her gün onlarca kişi hayatını kaybederken, onlarcası da yaralanıyor ya da sakat kalıyor. Türkiye'nin en büyük kavşağı olarak bilinen Ankara'nın Yenimahalle ilçesindeki Çakırlar Kavşağı'nda da sık sık kaza meydana geliyor.

Hem çevre yolu, hem de merkez trafiğin odak noktasında olmasından dolayı gün içerisinde kavşakta yoğun araç sirkülasyonu yaşanıyor. Bundan dolayı da vatandaşlar karşıdan karşıya geçmek için uzun süre bekliyor. Bu da beraberinde bazı sorunları getiriyor. Bölge sakinleri, kavşağın yapılmasının ardından yaşanan sorunları Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne yazılı ve sözlü olarak ilettiklerini ancak yapılan uyarılara rağmen kavşağa halen sinyalizasyon sistemi kurulamadığını belirtiyor. Büyükşehir Belediyesi'nin ise kavşağın büyük olmasından dolayı sistemin buraya kurulamayacağı yönünde vatandaşlara açıklamada bulunduğu ifade ediliyor.

Kavşakta her gün birçok maddi hasarlı kazanın yaşandığını aktaran mahalle sakinleri, "Kavşağın çevresinde onlarca okul mevcut. Burada eğitim alan öğrenciler gün içerisinde burayı geçip okullarına ulaşmak mecburiyetinde. Ancak çocuklar ciddi tehlikeler atlatarak okullarına ulaşıyor. Belediyenin biran önce bu duruma bir çözüm bulması gerekiyor. Buraya sinyalizasyon kurması için illa ki birilerinin burada hayatını mı kaybetmesi gerekiyor." değerlendirmesinde bulunuyor. CİHAN
<< Önceki Haber Çakırlar Kavşağı'nda sinyalizasyon olmaması kazalara... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER