"Çalışma şansı olmayan yaşlıları iyi koşullarda yaşatmalıyız"



Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Gaziantep milletvekili adayı Ali Peri, üç ayda bir 65 yaş üstü yaşlılara verilen maaşı 900 liraya çıkaracaklarını açıkladı. Peri, "Çalışma şansı olmayan yaşlılarımızı daha iyi koşullarda yaşatmalıyız." dedi.

1 Kasım seçimlerine yönelik çalışmalarını sürdüren Peri, Nizip'te yaşlılarla buluştu. Yaşlı vatandaşların sorunlarını dinleyen Peri, "Sokaklarda, parklarda çaresiz bir şekilde oturan yaşlılarımız, bize sahip çıkın diyor. Hayata tutunacak güçleri kalmadığını söyleyenler var. Biz de CHP olarak 1 Kasım seçimleri öncesinde yaşlılarımıza yönelik çok önemli projeler ürettik. Öncelikle üç ayda bir verilen 65 yaş aylığını Aile Sigortası Programı kapsamında 9OO liraya çıkaracağız. Maddi imkansızlıklarını bir nebze de olsa gidereceğiz." diye konuştu.

"ÇALIŞMALARI KOLAYLAŞTIRILACAK"

Peri, yaşlıların büyük çoğunun çalışma imkanı olmadığına dikkat çekti. Peri, "65 yaşını aşmış yaşlı insanlarımızın iş bulma şansı yok. İş imkanı olanlara da büyük zorluklar çıkarılıyor. Temel sağlık hizmetlerinde katılım payı alınmasına son vereceğiz. İş imkanı olmayanlara da mutlaka destek sağlanmalı. Yaşlılar kendi kaderlerine terk edilmemeli. Evde destek ve bakım hizmetlerini geliştirecek ve yaygınlaştıracağız. Yaşlılara dönük projelerin geliştirilmesinde danışmanlık hizmeti vermek üzere yerel yönetimler bünyesinde 'Kıdemli Yurttaş Konseyleri' kuracağız." şeklinde konuştu.

"SAĞLIK VE BARINMAYA ÖNEM VERİLECEK"

Yaşlıların maddi sorunlarının dışında en önemli ihtiyaçlarının sağlık ve barınma hizmetleri olduğuna dikkat çeken Peri, konuşmasını şu şekilde sürdürdü: "Huzurevlerinin sayısını yoğun ihtiyaç duyulan bölgelerden başlayarak artırmalı. Tüm kentlerde yaşlı bakımevleri açacağız. Sağlık hizmetlerini artıracağız. Önleyici sağlık hizmetleri ile erken tanı ve tedavi hizmetlerinin sağlanacağı yaşlılık hastaneleri açacağız. Göz, diş sağlığı ve genel sağlık durumunun korunması için uzman ekiplerle düzenli taramalar gerçekleştireceğiz." CİHAN
<< Önceki Haber "Çalışma şansı olmayan yaşlıları iyi koşullarda... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER