Can Dündar'ın tutuklanması Romanya basınında


Romanya basını Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve gazetenin Ankara sorumlusu Erdem Gül'ün yaptıkları haber sebebiyle tutuklanmasını okurlarına 'son dakika' olarak bildirdi.

Romanya basını, yaptıkları haber nedeniyle tutuklanan gazetecilerle ilgili gelişmeleri gece yarısı duyurmaya başladı. Ulusal haber ajansı Agerpres ve haber sitesi Hotnews, Türkiye'nin tanınmış gazetecileri olarak nitelendirdiği Can Dündar ve Erdem Gül'ün 'terörizm' suçlamasıyla tutuklandığına vurgu yaptı.

Adevarul gazetesi ise iki gazetecinin 'Ankara'nın cihatçılara silah yolladığını yazmaktan' tutuklandığını kaydetti. Adevarul gazetesi kullandığı Erdoğan fotoğrafının altına, 'Şikayeti bizzat Türk cumhurbaşkanının yaptığı' notunu ekledi.

Haber kanalı Realitatea Tv ise "Ankara'nın Suriyeli İslamcıları silahlandırdığını ortaya çıkaran gazetecilerin, terörizm suçlamasıyla tutuklandığını" duyurdu. Söz konusu kanal, 'bunu yanına bırakmam' diyen Erdoğan'ın bizzat gazetecilerden şikayetçi olduğunu hatırlattı.

Haberde, 54 yaşındaki Can Dündar'ın geçtiğimiz hafta kurumu adına Sınır Tanımayan Gazeteciler Örgütü'nden 'özgür gazetecilik' ödülü aldığına da değinildi. CİHAN
<< Önceki Haber Can Dündar'ın tutuklanması Romanya basınında Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER