Goal 50'de Messi ilk sarıda, Türkiye'den ise hiçbir isim listede yok


Futbol sitesi Goal, en iyi futbolcuların sıralandığı Goal 50 listesini açıkladı. Listenin ilk sırasında yer alan Messi, dördüncü birinciliğini elde ederek, üç birinciliği bulunan Ronaldo'yu geride bıraktı.

Daha önce Burak Yılmaz ve Caner Erkin'in de girdiği listede bu yıl Türkiye'den hiçbir oyuncu yer almadı. 2010'un birincisi Sneijder ve geçtiğimiz yılın 41'incisi Robin Van Persie de bu yıl sıralamaya giremeyen isimlerden ikisi oldu.

Dijital spor içeriği sağlayıcısı Perform çatısı altında faaliyet gösteren, futbol sitesi Goal, son 12 aylık performanslarına göre en iyi futbolcuları gösteren Goal 50 listesini açıkladı.

Barcelona'nın ve Arjantinli yıldızı Messi, listenin ilk sırasında yer alarak, Ronaldo ile girdiği rekabette durumu 4-3'e getirdi. Messi'nin takım arkadaşları Suarez ve Neymar ise üçüncü ve dördüncü olarak sıralandı.

2008 yılından bu yana hazırlanan Goal 50 listesinde, bu yıla dek her iki oyuncunun da üçer birinciliği bulunuyordu. 2015 Copa América finaline Arjantin'in kaptanı olarak çıkan Messi'nin dördüncü birinciliğini elde etmesinde, 2014-2015 sezonundaki başarılı performansı ve 58 gole imza atması önemli rol oynadı.

Goal'e konuşan Lionel Messi, "Ben her zaman benim için önemli olan ödüllerin takım düzeyinde kazanılan ödüller olduğunu söylüyorum. En önemli şey kulübün hedefleri ve bu hedeflere sezon sonunda ulaşılmış olması. Ama Goal 50 gibi bireysel bir ödülü aldığım için de mutluyum." dedi.
CİHAN
<< Önceki Haber Goal 50'de Messi ilk sarıda, Türkiye'den ise hiçbir isim... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER