Can Dündar ve Erdem Gül'e ağırlaştırılmış müebbet talebi (2)


Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve gazetenin Ankara Temsilcisi Erdem Gül hakkında MİT TIR'ları haberi nedeniyle hazırlanan iddianame tamamlandı. Savcı, her iki gazetecinin bir kez ağırlaştırılmış, bir kez müebbet ve 30 yıla kadar hapis cezasını talep etti. Dosyanın, Selam Tevhit terör örgütü soruşturmasında görev aldıkları için tutuklanan polislerin dosyasıyla birleştirilmesi istendi.

Can Dündar ve Erdem Gül için hazırlanan iddianamede Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve MİT Müsteşarlığı şikayetçi olarak yer aldı. Savcı İrfan Fidan'ın hazırladığı iddianame, Selam Terör Örgütü soruşturmasında görev aldıkları için tutuklan polislerin, İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davasıyla birleştirilmesi istendi.

Savcı, tutuklu gazeteciler Dündar ve Gül'e, 'Devletin gizli kalması gereken bilgilerini siyasal veya askeri casusluk amacıyla temin etme, devletin güvenliğine ilişkin gizli kalması gereken bilgileri casusluk maksadıyla açıklama, cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti'ni ortadan kaldırmaya veya görevlerini yapmasını kısmen yada tamamen engellemeye teşebbüs etmek, silahlı terör örgütüne üye olmaksızın bilerek isteyerek yardım etme' suçlamalarını yöneltti.

İddianame, değerlendirmek üzere İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderildi.
CİHAN
<< Önceki Haber Can Dündar ve Erdem Gül'e ağırlaştırılmış müebbet... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER