Çanakkale'de jandarmadan göçmen kaçakçılığına karşı yeni yöntem


Çanakkale İl Jandarma Komutanlığı, kaçak göçü önlemek için yeni bir yöntemi devreye soktu. Şehrin ana giriş yollarında ve göçmen kaçakçılarının kullandığı yollarda, profesyonel jandarma asayiş timleri kontrol yapacak.

Konuyla ilgili yazılı açıklamada, bölgedeki suç örgütleri tarafından organize bir şekilde yapılan göçmen kaçakçılığını önlemek, kaçak göçmenleri yakalamak, göçmen kaçakçılığı yapan suç örgütlerini ortaya çıkarmak ve gerekli kanuni işlemleri yapmak maksadıyla "Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele Eylem Planı" hazırlandığı belirtildi. 5 Ekim 2015 tarihinde uygulamaya koyulan plan kapsamında, Çanakkale'nin ana giriş yollarında ve göçmen kaçakçılarının kullandığı yollarda profesyonel jandarma asayiş timleriyle kontrol ve arama faaliyeti başladığı bildirildi. Bu kontroller sonucu, Çanakkale'ye girmeye çalışan kayıtsız 3 bin 647 Suriyeli tespit edilerek, kayıtlı oldukları illere geri gönderildi.
Ayrıca göçmen kaçakçılarının geçişte kullandığı kıyı bölgelerini de jandarma timleri devamlı kontrol altında tutacak. CİHAN
<< Önceki Haber Çanakkale'de jandarmadan göçmen kaçakçılığına karşı... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER