Çanakkale'de facia: 5'i çocuk 39 ölü

Çanakkale'de mültecileri taşıyan tekne battı. Aralarında çocukların da bulunduğu 39 göçmen boğularak hayatını kaybetti. 60'ın üzerinde mültecinin ise kurtarıldığı bildirildi.

Çanakkale'de facia: 5'i çocuk 39 ölü

Çanakkale'nin Ayvacık ilçesinde batan mülteci teknesinde 39 mülteci öldü. Olayla ilgili 1 Türk, organizatör olduğu iddiasıyla gözaltına alındı. Şüpheli organizatörün ifadesinde "Ben yapmadım. Beni kullandılar. Ben de teknedeydim" dediği öğrenildi. Kaçakların bindiği 17 metrelik teknenin kıyıdan açıldıktan kısa süre sonra kayalıklara çarparak battığı belirlendi. Kurtarılanların sayısı da 62'ye çıkarken, 6 cesedin teknede, diğerlerinin denizde ve sahilde bulunduğu belirtildi.  Bölgede arama ve kurtarma çalışmaları devam ediyor.
Çanakkale'de facia: 10 ölü | Samanyolu Haber
Bademli köyünden dün gece denize açılan Burma, Afganistan ve Suriye uyruklu kaçak göçmenlerin teknesi, bir süre sonra battı. İhbar üzerine Sahil Güvenlik botu bölgeye sevk edildi. İlk etapta beşi çocuk 10 kişinin cansız bedenine ulaşıldı. Ekipler, 43 kişiyi ise kurtardı. Cenazeler, Ayvacık Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Kurtarılanların ifadelerinin ardından çok sayıda ekiple denizde arama çalışması başlatıldı. CİHAN
<< Önceki Haber Çanakkale'de facia: 5'i çocuk 39 ölü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER