Şiddetli yağış uyarısı

Yapılan son değerlendirmelere göre; Karadeniz, İç Anadolu'nun kuzeydoğusu ile İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Ankara, Çankırı, Kırıkkale çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Şiddetli yağış uyarısı

Yağışların; genellikle yağmur, Orta ve Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu'nun kuzeydoğu ile Kastamonu çevrelerinde karla karışık yağmur ve yükseklerinde kar şeklinde olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: Ülkemiz genelinde 2 ila 6 derece artacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle değişik yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, yağış anında yağış alan yerlerde yer yer kuvvetlice (30-50 km/saat) esmesi bekleniyor.

ÇIĞ TEHLİKESİ: Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda yüksek kar örtüsüne sahip eğimli alanlarda çığ tehlikesi riski bulunduğundan yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

BUZLANMA VE DON OLAYI UYARISI: Sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu kesimlerde yer yer kuvvetli olmak üzere buzlanma ve don olayı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

MARMARA: Parçalı, doğusunun yer yer çok bulutlu, sabah saatlerinde İstanbul, Kocaeli, Sakarya ve Yalova çevrelerinin hafif yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde Trakya ile bölgenin güney ve doğu kesimlerinde yer yer sis ve pus bekleniyor.

BURSA                   Parçalı yer yer çok bulutlu (11)
İSTANBUL           Parçalı yer yer çok bulutlu, sabah saatlerinde hafif yağmurlu (12)
KIRKLARELİ   Parçalı ve az bulutlu (12)
TEKİRDAĞ           Parçalı bulutlu (11)

EGE:  Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis ve pus bekleniyor.

A.KARAHİSAR  Parçalı bulutlu (10)
DENİZLİ                  Az bulutlu (14)
İZMİR                  Parçalı ve az bulutlu (15)
MANİSA          Parçalı ve az bulutlu (14)

AKDENİZ: Parçalı ve az bulutlu, iç ve doğu kesimlerinin parçalı yer yer çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç ve yüksek kesimlerinde buzlanma ve don olayı ile Göller Yöresi'nde pus ve sis bekleniyor.

ADANA                  Parçalı az bulutlu, iç kesimleri yer yer çok bulutlu (15)
ANTALYA          Az bulutlu (16)
BURDUR          Parçalı ve az bulutlu (11)
HATAY                  Parçalı ve az bulutlu (14)

İÇ ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin kuzeydoğusu ile Ankara, Kırıkkale ve Çankırı çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; bölgenin kuzeydoğusuna karla karışık yağmur ve yer yer kar, öğle saatlerinde Ankara, Çankırı ve Kırıkkale çevrelerinde hafif yağmur şeklinde olması bekleniyor. Gece ve yarın (Cumartesi) sabah saatlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer pus ve sis bekleniyor.

ANKARA         Çok bulutlu, hafif yağmurlu, kuzey ve yüksek kesimleri yer yer karla karışık yağmurlu  5
ÇANKIRI         Çok bulutlu, hafif yağmurlu, kuzey ve yüksek kesimleri yer yer karla karışık yağmurlu 5
KAYSERİ         Çok bulutlu, öğle saatlerinde hafif karla karışık yağmur ve kar yağışlı 3
KONYA                 Parçalı bulutlu 10

BATI KARADENİZ: Çok bulutlu, akşam saatlerine kadar bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; genellikle yağmur, sabah saatlerinde iç kesimlerinde karla karışık yağmur ve hafif kar şeklinde olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer pus ve sis bekleniyor.

BOLU                Çok bulutlu, sabah saatlerinde karla karışık yağmurlu, yüksekleri hafif kar, öğle saatlerinde hafif yağmurlu 5
DÜZCE                Çok bulutlu, akşam saatlerine kadar yağmur ve karla karışık yağmurlu, yüksekleri hafif kar yağışlı 5
SİNOP                Çok bulutlu, akşam saatlerine kadar yağmurlu 9
ZONGULDAK      Çok bulutlu, akşam saatlerine kadar yağmurlu 9

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Çok bulutlu ve bölge genelinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; kıyılarında yağmur ve sağanak, iç kesimlerinde sabah saatlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor. Kıyılarında yağmur şeklindeki yağış ve hissedilir derecedeki sıcaklık artışı ile birlikte kar erimeleri, iç kesimlerinde çığ tehlikesine karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

AMASYA      Çok bulutlu, yağmur ve sağanak yağışlı, iç kesimleri sabah saatlerinde karla karışık yağmur ve hafif kar yağışlı 3
ÇORUM              Çok bulutlu, yağmur ve karla karışık yağmurlu, yüksekleri yer yer hafif kar yağışlı 2
SAMSUN      Çok bulutlu, yağmur ve sağanak yağışlı, iç kesimleri sabah saatlerinde karla karışık yağmur ve hafif kar yağışlı 10
TRABZON      Çok bulutlu, yağmur ve sağanak yağışlı, 10

DOĞU ANADOLU: Parçalı, kuzey kesimlerinin çok bulutlu, sabah ilk saatlerde Van ve Tunceli çevreelrinin hafif kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Kuzeydoğusunda kuvvetli olmak üzere bölge genelinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer pus ve sis bekleniyor.

ELAZIĞ              Parçalı ve çok bulutlu 1
ERZURUM      Parçalı ve çok bulutlu -5
KARS              Parçalı ve çok bulutlu -3
MUŞ              Parçalı ve çok bulutlu -6

GÜNEYDOĞU ANADOLU:  Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde kuzey ve doğu kesimlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer pus ve sis bekleniyor.

DİYARBAKIR Parçalı ve az bulutlu 8
GAZİANTEP        Az bulutlu ve açık 12
KİLİS                 Az bulutlu ve açık 13
ŞANLIURFA     Az bulutlu ve açık 12


DENİZLERDE HAVA
Fırtına beklenmiyor..

KARADENİZ Hava Durumu: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmurlu, Rüzgar: Batı Karadeniz'de doğu ve kuzeydoğudan 2 ila 4 (10-30 km/s),gece güney ve güneybatıdan 3 ila 5 (20-40 km/s), Doğu Karadeniz'de doğu ve kuzeydoğu,gece batısı güneydoğudan 2 ila 4 (10-30 km/s), Dalga: 1,0 ila 2,0m, Görüş: İyi, yağış anında orta.

MARMARA Hava Durumu: Parçalı ve çok bulutlu,doğusu aralıklı yağmurlu Rüzgar: Doğu ve kuzeydoğudan 2 ila 4 (10-30km/s),kuvvetinde, Dalga: 0,5 ila 1,0m, Görüş: Orta..

EGE Hava Durumu: Parçalı bulutlu, Rüzgar: Kuzey ve kuzeydoğu,güneyi kuzeybatıdan 2 ila 4 (10-30km/s),kuvvetinde, Dalga: 0,5 ila 1,5m, Görüş: İyi.

AKDENİZ Hava Durumu: Parçalı ve az bulutlu, Rüzgar: Batı ve güneybatı, gece doğu ve kuzeydoğudan 2 ila 4 (10-30km/s) kuvvetinde, Dalga:0,5 ila 1,5m Görüş: İyi.

VAN GÖLÜ Hava Durumu: Parçalı bulutlu, Rüzgâr: Doğu ve kuzeydoğudan 2 ila 4 (10-30 km/s) kuvvetinde, Dalga: 0,25 ila 0,50m, Görüş: İyi.

<< Önceki Haber Şiddetli yağış uyarısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER