Çankaya Belediyesi'nden 2016 için kültür sanat etkinlikleri


Çankaya Belediyesi, yeni yılın ilk ayında da kültür sanat etkinliklerini sanatseverlerle buluşturuyor. Ankaralılar ay boyunca, tiyatrodan sergilere, film gösterimlerinden dinletiye kadar pek çok sanat etkinliğini izleme imkanı bulabilecek.

Çağdaş Sanatlar Merkezi (ÇSM), 4-13 Ocak arası AFSAD'ın "Turizm Şehri Ankara'nın Tarihi, Kültürel ve Doğal Güzelliklerinin Araştırılması ve Fizibilitesinin Yapılarak Fotoğraflanması" konulu projesinin fotoğraflarına ev sahipliği yapacak.

8 Ocak 19.00'da, Çankaya Belediyesi Pir Sultan Abdal Kültür Merkezi Ve Cem Evi'nde gerçekleşecek, Gürsel Fırat'ın oynayıp yönettiği 'Derviş' adlı tiyatro oyununu izlemek için ÇSM'den yer fişi almak yeterli olacak.

NAZIM HİKMET 114 YAŞINDA

Nazım Hikmet'in 114.cü yaşı da, "Nazım Hikmet Müzik ve Şiir Dinletisi" ile ÇSM'de kutlanacak. 15 Ocak saat 19.30'daki etkinliğe katılmak için, ÇSM'den yer fişi almak gerekiyor.

22 Ocak saat 19.30'da AFSAD Sinema Atölyesi kısa film gösterimine ev sahipliği yapacak ÇSM, 23 Ocak'ta da, kısa bir süre önce kaybettiğimiz "Yaşayan en büyük Türk şairi" lakaplı Gülten Akın'ı doğum gününde anma etkinliğine ev sahipliği yapacak. 14.00'de başlayacak etkinlikte, panelin yanı sıra şiir ve müzik dinletisi de yer alacak.

Şair yazar ve tiyatro oyuncusu Sunay Akın "İki kitap bir heves" isimli tek kişilik oyunuyla 24 Ocak 19.30'da ÇSM'de sahne alacak. Ücretsiz olarak izlenecek oyun için yine ÇSM'den yer fişi almak yeterli olacak.

"UĞUR'SUZ YILLAR"

Bu yılki ana başlığı "Uğur'suz Yıllar" olan 23. Adalet ve Demokrasi Haftası Uğur Mumcu Araştırmacı Gazetecilik Vakfı önderliğinde ÇSM'de düzenlenecek.
Uğur Mumcu'nun öldürüldüğü 24 Ocak ile Muammer Aksoy'un öldürüldüğü 31 Ocak tarihleri arasında gerçekleşecek haftada, akademisyenlerin, sanatçıların, gazetecilerin, düşünürlerin katılımlarıyla paneller, sergiler, söyleşiler, konferanslar, belgesel film gösterimleri ve müzik dinletileri gerçekleşecek.

Ayın kültür sanat programına ilişkin detaylı bilgi adresli internet sitesinden alınabiliyor.
CİHAN
<< Önceki Haber Çankaya Belediyesi'nden 2016 için kültür sanat etkinlikleri Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER