Çankaya'da kurban heyecanı


Çankaya Belediyesi'nce Mühye'de kurulan kurban satış ve kesim alanı, sabahın ilk saatlerinden itibaren dolmaya başladı. Belediye zabıtaları ve trafik polislerinin görev yaptığı güzergahta 5 bini aşkın araçla alana gelen vatandaşlar, sıkıntı yaşamadan kurbanlıklarını alıp kesti.

Günler öncesinden tüm hazırlıklarını bitirerek bayram sabahına hazırlanan Çankaya Belediyesi, Mühye Kurban Satış ve Kesim Alanı'nda kurulan 125'i büyükbaş, 35'i küçükbaş hayvan satış çadırında bulunan kurbanlık sayısı ilk günden yarıya düştü. Vatandaşların genelde 2. günü beklediğini söyleyen satıcılar ise fiyatları makul tuttukları için satışların da yoğun olduğunu ifade etti.

Çay ocaklarının da kurulduğu alanda bıçaklarını usta bileyicilere tekrar biletip yeniden hayvanın başına koşan, kurbanı keser kesmez sofrasını kurup pişiren, kaçmasın diye kurbanlıkğını sırtlayıp götüren vatandaşlar gözlerden kaçmadı.

BELEDİYE TAM KADRO GÖREVDE

Kurban Alma ve Kesim Rehberi de hazırlatan Çankaya Belediyesi, satış ve kesim bölgesi olan Mühye'de vatandaşların sıkıntı yaşamaması için Zabıta, Veteriner, Sağlık, İlaçlama, Temizlik, Fen İşleri ekiplerinden oluşan geniş bir kadroyla hizmet verdi. Çankaya Müftülüğü'nden görevlendirilen 2 imamın da bulunduğu sahada, 50 sertifikalı kasap görev aldı.

KURBANLIKLARA ULTRASONLA GEBELİK KONTROLÜ YAPILDI

Kurbanlık olarak gebe hayvan almamaya özen gösteren vatandaşlara kolaylık sağlayan Çankaya Belediyesi, bu yıl ilk kez ultrason cihazı ile kontrol gerçekleştirdi. Vatandaşların ve hayvan satıcılarının talepleri üzerine kontrol işlemini gerçekleştirdiklerini belirten veteriner hekimler, gün boyu vatandaşların sorularını da cevapladı.

Çankaya Belediyesi ayrıca yaralanan vatandaşlara ilk müdahaleyi yaparak acil durumlarda hastaneye sevklerini sağlamak üzere bir sağlık ekibi ve ambulansı da alanda bulundurdu.

Kars yöresi besicilerinden Osman Naici, son sattığı büyükbaş hayvanın sırtına 'Bitti' yazdıktan sonra kesim için beklemeye başladı. Kars'tan 54 büyükbaş hayvan getirdiğini söyleyen Naici, kendi beslediği kurbanlıklarını 4 bin 600 ile 9 bin lira arası değişen rakamlarda sattığını, Belediye'nin kendilerine sağladığı imkanlardan da memnun olduğunu söyledi.

Mekke ve Medine'den Muğla'ya getirilen develeri kurbanlık olarak Ankara'ya getirdiğini belirten satıcı Lokman Yıldırım, Başkent'te başka deve satıcısı olmadığını ifade ederek, satışlardan memnun olduğunu anlattı. Çankaya Belediyesi'nin satıcılara sağladığı imkanlarla güzel bir bayram dönemi yaşadıklarını belirten Yıldırım, kalan son deveyi de kendilerinin kurban edeceğini sözlerine ekledi. CİHAN
<< Önceki Haber Çankaya'da kurban heyecanı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER