Çankırı'ya 340 bin kışlık çiçek dikildi

Çankırı'ya 340 bin kışlık çiçek dikildi

Çankırı Belediyesi, şehir içi refüjleri ile tüm park ve saksılara 340 bin adet kışlık çiçek dikimi gerçekleştirdi. Belediye Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekiplerince yürütülen çiçeklendirme ve güzelleştirme çalışmaları kapsamında şehir içi refüjler, kaldırımlarda bulunan saksılar ve tüm parklar kış şartlarına uygun mevsimlik menekşelerle süslendi.

Çankırı Kalesi'ni de kapsayan çalışmalarda kırmızı, sarı, beyaz, mor ve mavi olmak üzere 5 renkten oluşan 285 bin menekşe kullanıldı. 4 ekip halinde gerçekleştirilen peyzaj ve düzenleme çalışmalarında; her mevsime dayanıklı, yazın beyaz çiçek açan, kışın ise yapraklarını dökmeyen 55 bin adet farekulağı da şehrin muhtelif alanlarına dikildi.

Peyzaj çalışmalarını yaz ve kış ara vermeden devam ettirdiklerini belirten Belediye Başkanı İrfan Dinç, Çankırı'nın güzel, yaşanabilir ve kent estetiğine sahip bir şehir olması için ekipleri ile birlikte çalıştıklarını belirtti. Dinç, şunları kaydetti: "Çankırı halkının huzuru ve memnuniyeti bizim için önemlidir. Her dokunuşumuz, yapılan her çalışma ve rötuş, şehrimize artı değer katmak içindir. 340 bin adet çiçek kullandığımız peyzaj çalışmalarımız tamamlandı. Park ve Bahçeler Müdürlüğümüze bağlı ekiplerimiz, ağaçlandırma ve parkların bakım çalışmalarına devam etmektedir." CİHAN
<< Önceki Haber Çankırı'ya 340 bin kışlık çiçek dikildi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER