Cansel Buse'nin ailesi sorumluların ceza almasını istiyor


Kayseri'de lise öğrencisinin matematik öğretmeninin kendisine tecavüz etmesinden dolayı intihar etmesiyle ilgili soruşturma sürüyor. Cansel Buse'nin yakınları, olayda intihara sebep olan öğretmen başta olmak üzere ihmali olduklarını belirttikleri okul yönetiminin en ağır cezayı almalarını istiyor.

Kayseri Mustafa Eminoğlu Anadolu Lisesi'nde geçen hafta meydana gelen üzücü olayın yankıları sürüyor. Okulun son sınıf öğrencisi 18 yaşındaki Cansel Buse, sınıf arkadaşlarına, 14 Şubat günü matematik öğretmeni Bayram Ö.'nün kendisine tecavüz ettiğini söyledi. Bunun üzerine sınıf arkadaşları konuyu öğretmenlere intikal ettirdi. Öğretmenlerde Cansel Buse'yi dinledi. Ardından baygınlık geçiren öğrencinin, kendisinin şikayetiyle kimsenin ilgilenmediğini ifade ettiği ileri sürüldü. Cansel, olaydan 3 gün sonra çarşamba günü evinde babasına ait silahla kendisini vurarak intihar etti.

İntiharın ardından sınıf arkadaşları konuyu Cansel'in ablasına iletmesiyle olay patlak verdi. Polis kayıtlarında 'sınav stresine bağlı intihar' olarak giren konu başka bir boyut kazandı ve intihara neden olan öğretmen gözaltına alındı. Çıkarıldığı mahkemece de tutuklandı. Kayseri Valiliği'nin de ihmalleri olduğu gerekçesiyle açığa aldığı 5 okul idarecisi de savcılıkta ifade verdi. Okul müdürü ve müdür yardımcısının yanı sıra 5 kişi adlı kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Cansel Buse'nin ismini vermek istemeyen bir yakını, olayın aileye bir şekilde iletilmesi durumunda intiharın önüne geçilmiş olabileceğine dikkat çekerek, bu konuda okul idaresinin de suçlu olduğunu ifade etti. Matematik öğretmeni ile birlikte okul idaresinin de en ağır ceza almalarını istediklerini belirten Cansel'in yakını, bunu benzer olayların yaşanmaması, başka velilerin canlarının yanmaması, buna benzen kötü bir olaya hiçbir kimsenin kalkışmaması, okul idarecilerinin de sorumluluklarının olayları örtbas etmek olmadığının gösterilmesi için istediklerini aktardı.

Cansel Buse'nin ailesi ise Kaman ilçesinde taziyeleri kabul ediyor. Kaman'a defnedilen Cansel'in ailesinin hukuki bütün süreçleri avukatları aracılıyla başlattıkları öğrenildi.

Öte yandan Mustafa Eminoğlu Anadolu Lisesi'nde okul idaresinin açığa alınmasından dolayı buraya atama yapıldı. Okulun eski müdürlerinden Mustafa Kaya, vekil müdür olarak atandı. CİHAN
<< Önceki Haber Cansel Buse'nin ailesi sorumluların ceza almasını istiyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER