Çatışmada yaralanan asker Sezer: Orada olmak her babayiğidin harcı değil


Hakkari'nin Yüksekova ilçesi Dağlıca bölgesinde terör örgütü PKK'ya yönelik düzenlenen operasyonda yaralanan Özel Kuvvetler Komutanlığı İstihkam Kıdemli Çavuş Uğur Sezer, GATA'daki tedavisinin ardından Zonguldak'ın Ereğli ilçesine bağlı Ketenciler köyündeki baba ocağına getirildi. Sezer, yaşadıklarını anlatırken gözyaşlarına haklim olamadı. Anne ve baba ise çocuklarına sarılarak hasret giderdi.

17 Ekim'de Dağlıca bölgesinde terör örgütü PKK'ya yönelik düzenlenen operasyonda çatışma çıkmış, Tabur Komutanı Bordo Bereli Yarbay İhsan Ejder (43) ile 2 astsubay şehit düşmüş, 1'i ağır 5 asker de yaralanmıştı. Ağır yaralı asker, kaldırıldığı hastanede kurtarılamayarak şehit olmuştu. Çatışmadan yaralı olarak kurtulan Özel Kuvvetler Komutanlığı İstihkam Kıdemli Çavuş Uğur Sezer (24), Gülhane Askeri Tıp Akademisi'nde (GATA) gördüğü tedavisinin ardından Ketenciler köyü Kahyalar mahallesindeki baba ocağına getirildi. Ankara'dan Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'na ait özel otomobil ile Ereğli'ye gelen Uğur Sezer'i Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanlığı Merkez Komutanı Deniz Piyade Kıdemli Albay Bülent Oral ve Deniz Tabip Yarbay İhsan Büyükuysal karşıladı.

Ketenciler köyünde babası Ahmet, annesi Şerife ve babaannesi Altın Sezer başta olmak üzere yakınları ve köylüler tarafından karşılanan Uğur Sezer' gözyaşlarına hakim olamadı. Baba Ahmet Sezer, oğluna kavuşmanın mutluluğunu yaşarken gözyaşları içerisinde "Allahıma binlerce kez şükürler olsun. Cenab-ı Allah herkesi kavuştursun" diyerek dua etti. Anne Şerife Sezer ise, "Canım benim. Onun için can feda. ben oğlum için dünyayı yakarım" dedi.

Baba Ahmet Sezer'in gözyaşlarına boğularak ağlaması üzerine Uğur Sezer, babasını teselli ederek, "Senin gururlanman lazım. Bugün ailelerinin yanında olamayan arkadaşlarımız var. Komutanlarımız var. Onları düşün. Senin böyle yapmaman lazım" dedi.

"ORADA OLMAK HER BABAYİĞİDİN HARCI DEĞİL"

Uğur Sezer, gazetecilere yaptığı açıklamada, "Öncelikle şehit olan şehit arkadaşlarımın, komutanlarımın, onların ruhlarının şad olmasını diliyorum. Ailelerine ve yakınlarına başsağlığı diliyorum. Yaralı silah arkadaşlarım var. Onların bir an önce iyileşip eski görevlerine devam etmelerini, o bıraktığımız yarım kalan birliğimizi tekrardan aynı şekilde kurup görevimize devam etmek istiyoruz. Orada olmak herkesin, her baba yiğidin harcı değil. Biz Türk askeriyiz. Bizim görevimiz bu. 'Herşey vatan için' diyerek bu yola baş koyduk. Biz oradayız. Çünkü burada arkada bıraktığımız ağabeylerimiz ablalarımız, yakınlarımız. Her şey vatan için bunu biliyoruz. Biz sizin için oradayız. Vatan sağolsun" dedi.

2012 yılında mesleğe başlayan ve bekar olduğu öğrenilen Uğur Sezer'in ayak topuğunun kırık olduğu ve tedavisinin de devam edeceği belirtildi. CİHAN
<< Önceki Haber Çatışmada yaralanan asker Sezer: Orada olmak her babayiğidin... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER