Çavuşoğlu Rus ajansına konuştu: Lavrov ile görüşmeye hazırım


Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Rusya ile ilişkileri düzeltmek istediklerini ve bu konuda Rus mevkidaşı Sergey Lavrov ile görüşmeye her zaman hazır olduğunu söyledi. Çavuşoğlu, Türkiye ve Rusya krizinin ardından iki ülke arasındaki ilk ve şimdiye kadarki tek üst düzey görüşmede Belgrad'da Lavrov ile bir araya gelmişti. Çavuşoğlu, "Burada diplomatik kanalların açık kalması konusunda anlaşmıştık." diye konuştu.

Çavuşoğlu, Strazburg'da yaptığı açıklamada "Şu anki durumun üstesinden gelmek istediklerini" kaydetti. Çavuşoğlu, Rus Ria Novosti ajansına verdiği demeçte "Türkiye gerginliği tırmandırmaya hiç çalışmadı, dahası bu olayı çözüme kavuşturmak için elimizden geleni yaptık." dedi.

Avrupa Konseyi'nin bazı programlarına katılmak üzere Strazburg'da bulunan Dışişleri Bakanı, "Bu olayın yaşanmış olmasından dolayı üzgünüz. Çünkü, Rusya bizim sadece ortağımız değil, önemli bir ortağımız." ifadelerini kullandı.

Rusya ve Türkiye arasındaki ilişkiler, 24 Kasım'da bir Rus uçağının Suriye sınırında Türk jetleri tarafından düşürülmesi üzerine bozulmuştu. Lavrov ve Çavuşoğlu, krizin ardından 3 Aralık'da Belgrad'da görüşmüşlerdi. Bu görüşme, Türkiye ve Rusya'nın uçak krizinin ardından gerçekleştirdiği ilk ve bugüne kadarki en üst düzey görüşme olmuştu.
CİHAN
<< Önceki Haber Çavuşoğlu Rus ajansına konuştu: Lavrov ile görüşmeye... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER