Celal Değer Koleji'nden 8. sınıf velilerine özel konferans

Celal Değer Koleji'nden 8. sınıf velilerine özel konferans

Siirt'te faaliyet gösteren Özel Celal Değer İlkokulu ve Ortaokulu, yaklaşan TEOG sınavı öncesinde 8. sınıf velilerine yönelik '8. Sınıf Velisi Olmak' konulu konferans düzenledi.

Okul Rehberlik (PDR) Uzmanı ve Aile Danışmanı Davut Bayazıt tarafından okul konferans salonunda gerçekleştirilen seminerde, okul rehberlik servisinin işlevi, çocuklarda düzenli ders çalışma alışkanlığı, öğrenci takibi, dikkat eksikliği, davranış problemleri, arkadaş seçimi, ergenlik konularında ve 2016 TEOG sınavı içeriği hakkında velilere bilgi verildi.

Sınav başarısında veli etkisinin önemine değinen Rehberlik Uzmanı Bayazıt, başarılı bir öğrenci isteniyorsa anne ve babanın birlikte evladıyla ilgilenmesi, başarı için çocukların cep telefonu, televizyon gibi teknolojik aygıtlardan uzak tutulması, çocuklara her ortamda sürekli ders çalış denmemesi gerektiğini anlattı.

Seminerden oldukça memnun kalan veliler, okul yönetimine teşekkür ederek, bu tür programların faydalı olduğunu ve devam etmesi gerektiğini dile getirdi.

CİHAN
<< Önceki Haber Celal Değer Koleji'nden 8. sınıf velilerine özel konferans Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER