Çeltik alım fiyatı, ton başına bin 580 lira


Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, vatandaşlardan alınacak çeltiğin ton fiyatını açıkladı. Bakan Çelik, "2015 yılı için 60 randıman Osmancık çeşidi çeltik alım fiyatı ton başına bin 580 lira olarak belirlenmiş bulunmakta." dedi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, 2015 dönemi çeltik alım fiyatları konusunda basın toplantısı düzenledi. Çeltik alımına 17 Aralık'ta başlayacağını söyleyen Çelik, "Çiftçi kayıt sistemine kayıtlı olan ve üretimdeki belgeleri olan vatandaşların çeltiğinin alınacağını belirtmek istiyorum. Ayrıca öteden beri TMO'nun sürdürdüğü randevulu alım sisteminin de devam edeceğini belirtmek istiyorum. Birçok alımla ilgili TMO ile üreticilerimiz arasında bilinmesi gereken hususlar var. Pazar günleri hariç 6 gün bu alımların sürdürülecek. Ürün bedenleri en geç 30 gün içinde üreticilerin banka hesaplarına yatırılacak." ifadelerini kullandı.

En son 2012'de çeltik alımıyla ilgili bir fiyat açıklaması yapıldığını hatırlatan Çelik, o tarihteki fiyatın (tonu) bin 165 lira olduğunu söyledi. Çelik, "2015 yılı için 60 randıman Osmancık çeşidi çeltik alım fiyatı ton başına bin 580 lira olarak belirlenmiş bulunmakta. Bu fiyata ilave olarak bildiğiniz gibi ton başına 100 lira prim ödemesi ve ayrıca gübre, mazot sertifikalı tohum ve toprak analizi gibi destek ödemelerine de devam edileceğini bu vesileyle ifade etmiş oluyorum. Bizim çeltiğimizin yüzde 84 oranında Osmancık ve benzeri ayarda ürünler olduğunu yüzde 16'sının ise baldo olduğunu belirtmiş oluyorum." şeklinde konuştu.

Bakan Çelik, üreticilerimizin lehine işleyeceğini düşündükleri lisanslı depoculuk ile ilgili çalışmaların devam ettiğini söyledi.
CİHAN
<< Önceki Haber Çeltik alım fiyatı, ton başına bin 580 lira Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER