CHP, Hasankeyf'in su altında kalmasının engellenmesini istedi


CHP İstanbul Milletvekili Gülay Yedekci, Hasankeyf'in su altında kalmasının engellenmesi için TBMM Başkanlığı'na araştırma önergesi verdi.

Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekili Yedekci önergesinde özetle, "Anadolu ve Mezopotamya'nın uygarlık tarihinde çok önemli kültürel değerler olduğu bilinmektedir. Hasankeyf, Mezopotamya'da insanlığın yerleşik hayata geçtiğinin en belirgin örneğidir. Hasankeyf'i birinci derece sit alanı yapan en önemli özellik bir bütün içerisinde, mağaralar, kalenin tarihi dokusu, ibadethaneler ve burada yaşayan atalarımızın mezarları, Zeynel Bey Türbesi ve kazı çalışmaları daha bitmemiş, gün ışığına çıkmayı bekleyen binlerce tarihi eserin burada yer almasıdır. Sular altında kalacak olan binlerce mağaranın taşınması zaten söz konusu değildir." izahında bulundu.

Yedekci, Hasankeyf'te gün yüzüne çıkarılmayı bekleyen kültürel ve tarihi mirasın korunması ve kentin sular altında kalmasının engellenmesi için alınacak önlemlerin saptanması amacıyla Meclis araştırması açılmasını talep etti.
CİHAN
<< Önceki Haber CHP, Hasankeyf'in su altında kalmasının engellenmesini istedi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER