CHP İzmir eski İl Başkanı Engin: İl başkanlığına aday değilim


CHP İzmir eski İl Başkanı Ali Engin ve 2012 yılında seçilmiş eski ve mevcut parti yöneticileri, biraraya gelerek durum değerlendirmesi yaptı. Engin, önümüzdeki dönemde il başkanlığı için aday olmayı düşünmediğini ancak siyaset dışı da kalmayacağını söyledi.

CHP'de 2012 yılında yapılan kongrede seçilmiş il yöneticileri ve ilçe başkanları ile hala yöneticilik vasfını sürdüren isimler, Ali Engin'in önderliğinde biraraya geldi. Karşıyaka ilçesindeki toplantıya CHP Karabağlar eski İlçe Başkanı Polat Manduz, Konak eski İlçe Başkanı Sinan Karamustafaoğlu, Karşıyaka eski İlçe Başkanı Ali Karaege, Dikili İlçe Başkanı İsmail Hakkı Şener, Dikili eski belediye başkan adayı ve eski İl Başkan Yardımcısı Rıza Gök, Bayındır eski İlçe Başkanı Hüseyin Tamer Yanık, Foça eski İlçe Başkanı Osman Mert, Karaburun eski İlçe Başkanı Mesut Karaoğlan, Çiğli eski İlçe Başkanı Behçet Köymen, Naim Çaltı, İl Disiplin Kurulu eski Üyesi İsmet Güven, Menderes eski İlçe Başkanı Muammer Karabacak, Kiraz eski İlçe Başkanı Pilot Zeybek, il yöneticileri Ali Karabay, Orhan Karaoğlu, Nazan Çetin, Züleyha Bingöl, Dilek Bilgin, Banu Özdemir ve Bedri Eren gibi isimler katıldı. Toplantı sonunda il yöneticileri Karaoğlu ve Bilgin, Ali Engin'e görev süresince yaptığı çalışmalar dolayısıyla plaket verdi.

'2,5 YILDIR BÜYÜK BİR ÖZVERİYLE ÇALIŞIYORUZ'

2,5 yıldır büyük bir özveriyle çalıştıklarını dile getiren CHP eski İl Başkanı Engin, vicdanen rahat olduklarını söyledi. Engin, "Hiçbirimiz profesyonel değiliz, hepimiz gönüllüyüz. Ülkemize ve partimize hizmet etmeye çalışıyoruz. Birçok ilçe başkanıyla birlikte çalıştım, çok güzel bir uyum vardı. Hiçbir zaman kongreleri hesaplaşma olarak görmedik. Eksikliklerimizi gidermek amacımız. Son beş yılda danışma kurulu toplantıları yapmamıştık. Ben bu toplantıları çok önemsiyorum. İnsanlar kahvelerde, sokaklarda konuşuyor. Danışma kurulu toplantılarını yapmamız lazım. Bunları yapmazsanız, insanlar dışarıda orada burada konuşur. Bu toplantıların yapılması lazım." dedi.

'İL BAŞKAN ADAYI OLMA DÜŞÜNCEM YOK'

İl başkan adaylığıyla ilgili soru sorulmadan cevap veren Engin, "Siz sormadan ben söyleyeyim, yeniden il başkan adayı olma düşüncem yok. Üç yıl boyunca il başkanlığı yaptım. Yenilenmeye gerek var. Yapamadıklarımızı başkaları yapacaklardır. Bu görevi yapacak çok arkadaşımız var. Toplumla bağ kuracak, İzmir'i AKP'ye dar edecek arkadaşlarımız var. Sadece sosyal medya üzerinden, televizyonlardan İzmir'i AKP'ye dar edemezsiniz. Köylere gitmelisiniz, ilçelere gitmelisiniz. Böyle bir komutan arıyor İzmir örgütü. Sade bir üye olarak partime destek olmaya devam edeceğim, siyaset dışı kalmayacağım." dedi.

'GENEL BAŞKAN BAŞARILI'

Parti içindeki olağanüstü kurultay taleplerini de değerlendiren Ali Engin, "Olağanüstü kurultaya gerek yok. Zaten olağan kurultay sürecindeyiz. Genel başkanımız başarılı. Üç yıla yakın süre birlikte çalıştık. Seçim sonuçları, bir başarı kriteridir. Öncesine göre bir ilerleme vardır. Parti örgütünün demokratikleşmesi, yeni seçmen kazanması anlamında parti ileriye gitmiştir. Oy oranında da yukarı doğru bir çıkış vardır." dedi. CİHAN
<< Önceki Haber CHP İzmir eski İl Başkanı Engin: İl başkanlığına... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER