CHP'li Ağbaba: Umarız mili iradenin sonuçlarına herkes saygı duyar

CHP'li Ağbaba: Umarız mili iradenin sonuçlarına herkes saygı duyar

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, "Başta cumhurbaşkanı olmak üzere umarız mili iradenin sonuçlarına herkes saygı duyar. 7 Haziran'dan sonra partimize hükumet kurma verilmeyerek hakkı gasp edilmişti." dedi.

Veli Ağbaba, oyunu Malatya'nın Yeşilyurt İlçesindeki Abdulkadir Eriş İlkokulunda kullandı. Ağbaba, çıkışta yaptığı açıklamada, seçimlerin hayırlı olmasını diledi. Birlikte yaşamanın önemine değinen Ağbaba, "Başka memleketimiz yok. Gerginlikten uzak olacağız. Birbirimizi seveceğiz. Hangi siyasi görüş, etnik kimlik ve mezhepten olursak olalım hep beraberiz. Siyaset çözüm üretmek için vardır. Siyaset, umarız 1 Kasım'dan sonraki dönemde tekrar insanların gözünde çözüm üreten bir yere erişir" diye konuştu.

'HER TÜRLÜ HUKUKSUZLUK VE HAKSIZ REKABET VAR'

Muhalefetin çok sıkıntılı bir dönem geçirdiğini ifade eden Ağbaba, 1 Kasım akşamı bir karartma yaşatılmaya çalışıldığını dile getirdi. Ağbaba, şöyle konuştu: "Siyaset çözüm üretmek için var. Ancak bu dönem biraz sıkıntı yaşıyoruz. Özellikle cumhurbaşkanı olmak üzere herkesin seçim sonuçlarına saygı duymasını bekliyoruz. Çünkü 7 Haziran'dan sonra CHP'ye hükumet kurma görevi verilmeyerek hakkı gasp edildi. Çok sıkıntılı bir dönem yaşıyor muhalefet. Her türlü hukuksuzluk ve haksız rekabet var. Dün akşam saatlerinde Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından Malatya'da rüşvet gibi kömür dağıtımı yapıldı. Malatya'yı yönetenler de görevini yapmıyor.

İLK AÇIKLAMALARA FALAN SEÇMENLER VE SANDIK GÖREVLİLERİ ÇOK İTİBAR ETMEMELİ

Tüm kurumlar siyasallaşmış durumda. Son operasyonla birlikte 2 gazete ve 2 televizyona el konuldu. Bu akşam bir karartma yapılmaya çalışılıyor. Akşam bazı televizyonlardan yapılan ilk açıklamalara falan seçmenler ve sandık görevlileri çok itibar etmemeli. Buradan vatandaşlarımızdan sandıklara sahip çıkmaya davet ediyoruz. Bu operasyonların temel amacı 1 Kasım sonuçlarını maniple ederek haksız bir durum yaratmak. Buna da Türkiye teslim olmayacak. Umarız milli iradenin sonuçlarına herkes saygı duyar. Umarız Türkiye'de gerginlikten uzak, insanların birbirini sevdiği, birbirine nefretle bakmadığı bir dönem yaşanır." diye konuştu. CİHAN
<< Önceki Haber CHP'li Ağbaba: Umarız mili iradenin sonuçlarına herkes... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER