CHP'li Aygün, Davutoğlu'na hakaretten hakim karşına çıktı


Muhsin Özyar isimli kişinin ihbarı üzerine, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) eski milletvekili Hüseyin Aygün'e açılan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun müşteki olarak yer aldığı dava başladı.

Hüseyin Aygün, sosyal paylaşım sitesi üzerinden Başbakan Ahmet Davutoğlu ile ilgili paylaşımlarda bulundu. Muhsin Özyar isimli kişi, Aygün paylaşımları üzerine Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na yaptı ve Aygün hakkında halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik, kamu görevlisine görevinden dolayı hakaretten dava açıldı.

Ankara 32. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki davanın ilk duruşmasına sanık Hüseyin Aygün ile avukatı, Hüseyin Aygün'ü ihbar eden Muhsin Özyar'ın avukatı ve çok sayıda CHP milletvekili katıldı.

Türkiye'de 'aktroller' denen bir grup bulunduğunu belirten CHP'li eski vekil, bu grubun sürekli Cumhurbaşkanı'na yönelik eylemlere ilgili savcılığa ihbarda bulunduklarını ifade etti. Kendisini ihbar eden kişinin Muhsin Özyar olduğunu ve bu kişinin Efkan Ala'nın akrabası olduğunu bilgisini veren Hüseyin Aygün, sözlerini şöyle sürdürdü: "Dosyanızdaki, Davutoğlu adlı ışidsever ifadesinin hakaret olarak kabulü mümkün değildir. Davutoğlu IŞİD militanlarını Türkiye'ye getirmiştir. Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun 7 Ağustos 2014'teki konuşması, Mehmet Müezzinoğlu'nun basında yer alan konuşması ve Konya müftüsünün basında yer alan ve dosyanıza sunacağım konuşmaları, IŞİD'e yardım ettiklerini ve sempati duyduklarını destekler niteliktedir."

Hüseyin Aygün vekili Murat Yılmaz, ihbar eden kişinin suçtan zarar görmediği halde dosyaya dahil edildiğini söyledi. Avukat Yılmaz, Muhsin Özyar'ın dosyadan, avukatının da duruşma salonundan çıkarılmasını istedi. Muhsin Özyar'ın avukatı Cahit Çakır ise müvekkilinin yasal hakkı olduğunu ve Aygün'den dini değerleri aşağıladığı gerekçesi ile şikayetçi olduklarını aktardı.

Mahkeme, Muhsin Özyar ve avukatının duruşmalara katılan sıfatı ile katılmasına müsaade edilmesine karar verdi. Ardından söz alan Aygün'ün avukatı Murat Yılmaz, usulde 'duruşma salonunda kalmalarına karar verilmesi' diye bir müessesenin bulunmadığını dile getirdi.

Ara kararlarını açıklayan mahkeme eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.
CİHAN
<< Önceki Haber CHP'li Aygün, Davutoğlu'na hakaretten hakim karşına çıktı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER