Osmaniye Belediyesi, YAPEX Fuarı'na katıldı


Osmaniye Belediyesi Antalya'da düzenlenen 23. Uluslararası Yapı Malzemeleri, İnşaat Teknolojileri, Yapı Yenileme ve Restorasyon Fuarına (YAPEX) katıldı. Antalya Expo Center Fuar Merkezi'nde düzenlenen fuara Osmaniye Belediyesi, Tarihi Kentler Birliği ve Çevre ve Kültür Değerlerini Koruma ve Tanıtma Vakfı (ÇEKÜL) tarafından davet edilerek stant açtı.

Osmaniye Belediyesi açtığı stantta yaptığı ve yapacağı tarihi restorasyon projelerini tanıtırken, aynı zamanda fuara gelenlere Osmaniye Yer fıstığı ve tanıtım broşürleri dağıtarak Osmaniye'nin tanıtımına katkı sağladı. YAPEX'in 1993 yılından bu yana düzenlendiğini belirten yetkililer, son 4 yıl içerisinde de restorasyon, renovasyon ve kültür mirasını koruma fuarı olarak da anıldığını söyledi.Çevre ve Kültür Değerlerini Koruma ve Tanıtma Vakfı (ÇEKÜL) ve Tarihi Kentler Birliği Danışma Kurulu Başkanı Prof. Dr. Metin Sözen de YAPEX'i ticari fuardan çok, bir bilgi alışverişi ve bilinç fuarı şekline dönüştürmeye çalıştıklarını vurguladı. Turizmin, şehrin kimliğinin korunduğu, kollandığı oranda düzeyli ve ekonomik olduğunu ifade eden Sözen, Antalya'da da kültürel ve ekolojik değerlere öncelik vermek gerektiğini bildirdi.

Osmaniye Belediyesi standı ziyaretinde Prof. Dr. Metin Sözen, Osmaniye'nin gündemlerinde olduğunu ve önümüzdeki yıl önemli çalışmaların yapılacağını söyledi. CİHAN
<< Önceki Haber Osmaniye Belediyesi, YAPEX Fuarı'na katıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER