CHP'li Basmacı: Yerliye pahalı, yabancıya bedava turizm olmaz


CHP Milletvekili Melike Basmacı, Pamukkale ören yerini yabancı turistler ucuza gezerken vatandaşlara pahalı olduğunu, bunun aksine Denizlililerin bedava girmesi gerektiğini söyledi. Ören yeri giriş ücretlerinin artmasına tepki gösteren Basmacı, "Türkiye'de enflasyon yüzde 8, ören yeri girişlerine yapılan zam yüzde 40. Enflasyon yoksa bu kadar zam neden?" dedi.

2016 yılı için müze ve ören yerleri giriş ücretlerine yüzde 40'a varan oranlarda zam yapıldığını belirten CHP Milletvekili Basmacı, "Turizm kan ağlıyor, teşvik çıkarmak lazım diyeceksin, ardından giriş ücretlerine zam yapacaksın. Bu kadar tutarsız bir turizm politikası olmaz. Turlarla ülkemize gelen turistler, bu tür yerlere ucuza girip geziyor, ülke vatandaşlarımız gezemiyor. Yapılan zamlar, Türk insanına, 'Oralarda sizin ne işiniz var?' deyip kültür mirasımızı unutturmaya çalışmak değil de nedir?" şeklinde konuştu.

'DENİZLİ'DE YAŞAYANLAR 10 YILDIR PAMUKKALE'YE PAHALILIKTAN GİREMİYOR'

Dünyası mirası ve doğa harikası Pamukkale'ye Denizlililerin, giriş ücretlerinin yüksekliği dolayısıyla 10 yıldır gidemediğini savunan Melike Basmacı, "Pamukkale, 15 yıl önce yurttaşlarımızın hafta sonlarında piknik ve havuzlara girerek vakit geçirdikleri, şehirdışından gelen misafirlerini gezdirebildikleri çok güzel bir yerdi. Herkes hafta sonu oraya koşar, yorgunluğunu atardı. Girişler ücretli yapıldı, Denizli insanı adeta cezalandırıldı. Bu da yetmedi, dar gelirliye, 'Sen gitme, evinde otur.' der gibi zam yapıldı. Kültür ve Turizm Bakanlığı, burayı işleten kurumla bağlantıya geçerek zam kararını yeniden gözden geçirmelidir. Yerliye pahalı, yabancıya bedava turizm olmaz. Pamukkale bizimdir, Denizli halkınındır. İlimizde yaşayan vatandaşlarımız, beyaz cennete bedava girmelidir. Giriş ücreti kaldırılmalıdır." dedi. CİHAN
<< Önceki Haber CHP'li Basmacı: Yerliye pahalı, yabancıya bedava turizm olmaz Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER