CHP'li Cabpolat: Kürt halkına yapılan eziyeti kınamak için buradayız


Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) İstanbul İl Başkanlığı öncülüğündeki heyet, son aylarda yaşanan olaylar sebebiyle sabah saatlerinde Diyarbakır'a geldi. CHP İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat, Kürt halkına yapılan eziyetin kınamak için şehre geldiklerini söyledi.

CHP İstanbul İl Başkanlığı, son aylarda Diyarbakır'da yaşanan olayları yerinde görmek için Diyarbakır'ı ziyaret etmek için bir takım etkinlikler gerçekleştirme kararı aldı. CHP İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat liderliğinde, CHP İstanbul Milletvekillileri Mahmut Tanal, Selina Doğan, Onursal Adıgüzel, Tunceli Milletvekili Gürsel Erol, parti meclisi üyeleri, il yönetim kurulu üyeleri, ilçe başkanları ve belediye başkanlarından oluşan yaklaşık 100 kişilik CHP heyeti, sabah saatlerinde şehre geldi. Heyet ziyaretleri kapsamında ilk olarak Diyarbakır Barosunu ziyaret etti. Heyeti Baro Genel Sekreteri Abdullah Çağır, karşıladı.

Burada açıklamalarda bulunan CHP İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat, parti olarak Doğu ve Güneydoğu'da Kürt halkına yapılan eziyeti kınamak için şehre geldiklerini söyledi. Öldürülen Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi'nin yarıda bıraktığı barış türkülerini devam ettirmek istediklerini anlatan Canpaolat, Elçi'nin kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşadıklarını belirtti.

Canpolat sözlerini şöyle sürdürdü: "Diyarbakır'a gelmememizin en önemli sebebi daha önce burada baro başkanlığını yapan Tahir Elçi'nin barış söylemlerine katkı sunmak için onun yarım bıraktığı barış mücadelesini CHP olarak katkı sunmak için buradayız. Bugün burada olmamızın nedeni budur. Yıllardır bu ülkede yaşayan ve bu ülkenin önemli bir sorunu olan Kürt sorununu çözüm bulmayan çözümü sadece savaşta sadece kavgada yanlara inat biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak bütün terör eylemlerine karşı barış için biz bugün buradayız. Cumhuriyet Halk Partisi olarak Doğu ve Güneydoğu'da Kürt halkına yapılan eziyeti kınamak için buradayız. Kısacası Hukukun üstünlüğü, insan haklarının özgürlükleri, demokrasilerin tam kullanılmasıyla kadar biz barış söylemlerini devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

Diyarbakır Baro Genel Sekreteri Abdullah Çağır ise Tahir Elçi'nin öldürülmesinden 56 gün geçtiğini, henüz şüpheli sıfatıyla hiçbir kişinin ifadesinin alınmadığını söyledi. Savcılığın yürütmüş olduğu soruşturmada arpa boyu bir yol alınmadığını dile getiren Çağır, kalıcı bir barışın gelmesi için tüm çabaları sarf edeceklerini sözlerine ekledi. CİHAN
<< Önceki Haber CHP'li Cabpolat: Kürt halkına yapılan eziyeti kınamak... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER