CHP'li Erdem'den Görmez'e: Siz bu ülkenin maneviyatını ayaklar altına aldınız


CHP İstanbul Milletvekili Eren Erdem, Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez'in, 'maneviyat çalmak para çalmaktan çok daha kötüdür' sözünü hatırlatarak "Siz bu ülkenin maneviyatını ayaklar altına aldınız. Siz Ebu Zer'in kemiklerini sızlattınız. Siz Uhut'ta Bedir'de yoklukla mücadele ederek şirke karşı büyük mücadele eden ashabın kemiklerini sızlattınız. Ebû Eyyûb el-Ensârî'nin kemiklerini sızlattınız. Siz peygamberin tüm yakın çevresinin kemiklerini sızlattınız. Yetim hakkı sövüşlemek suretiyle kendinize yepyeni bir din uydurdunuz." dedi.

Mecliste basın toplantısı düzenleyen Erdem, Sayıştay raporunda Diyanet İşleri Başkanlığının 23 milyon liralık sehven açığıyla ilgili konuştu. "Her yerinden yolsuzluk fışkıran ülkemizde, Diyanet İşleri Başkanlığının da 23 milyonluk bir açıkla, bir raporda dahil olması gerçekten bizi üzdü." diyen CHP İstanbul Milletvekili Eren Erdem, inançlarının temelinde sağ elin verdiğini sol elin bilmeyeceğinin bulunduğunu hatırlattı.

Diyanet İşleri Başkanı'nın galiba bu cümleyi biraz yanlış anladığını dile getiren CHP İstanbul Milletvekili, İslam tarihi üzerine 9 eser yazdığını belirterek "Karnına taş bağlayan bir peygamberin, 23 milyonluk sehven açıklarla iştigal eden müminleri olmaz. Diyanet İşleri Başkanlığı bugün, çok çarpık bir düzenin adeta fotoğrafı haline gelmiştir. 'Bugün Allah için ne yaptın' lafzından haşa 'Bugün Allah'ın adını zikrederek neleri çaldın' faslına geçmiş pozisyonundayız. Hadi Bismillah diyerek milletin hakkını gasbeden zihniyet, maşallah diyerek devletin kasasındaki ganimetleri adeta götürür olmuş durumdadır. Bu zırhlı mercedes için Maliye Bakanı Mehmet Şimşek çerez parası demişti. Soruyorum bu 23 milyon da çerez parası mıdır? Bu 23 milyon gerçekten de Diyanet İşleri Başkanı'nın vicdanında en ufak bir yara açmamış mıdır? Haramın helal kılınmasının en büyük müsebbibi de, haram ile helalleri topluma anlatmak mesuliyetiyle çalışan Diyanet İşleri Başkanı'dır. Diyanet İşleri Başkanı, 23 milyonun hesabını vermek zorundadır. Diyanet İşleri Başkanlığının bütçesinde 23 milyon açığın olması son derece düşündürücüdür." diye konuştu.

Bu paralarla Erdoğan'ın seçim meydanlarında dağıtılması için Kürtçe Kur'anlar mı dağıtıldığını soran Erdem, Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez'in, 'maneviyat çalmak para çalmaktan çok daha kötüdür' sözünü hatırlatarak, sözlerini şöyle sürdürdü: "Siz bu ülkenin maneviyatını ayaklar altına aldınız. Siz Ebu Zer'in kemiklerini sızlattınız. Siz Uhut'ta Bedir'de yoklukla mücadele ederek şirke karşı büyük mücadele eden ashabın kemiklerini sızlattınız. Ebû Eyyûb el-Ensârî'nin kemiklerini sızlattınız. Siz peygamberin tüm yakın çevresinin kemiklerini sızlattınız. Yetim hakkı sövüşlemek suretiyle kendinize yepyeni bir din uydurdunuz. Diyanet İşleri Başkanı'na soruyorum: Siz İslam adına mı yoksa başka din adına mı konuşuyorsunuz? Eğer İslam adına konuşuyorsanız, devletin kasasından bir hırkanın dahi çalınmasının sorumlusu olanın cenaze namazının kılınmayacağını bu dinin söylediğinden haberiniz yok mu? Diyanet İşleri Başkanlığı, bu davranışıyla adeta hıyanet işleri başkanlığı gibi çalışıyor. En yüksek bütçelerden birini alan bu kurum, 23 milyonun hesabını veremiyor. Diyanet İşleri adeta Erdoğan rejiminin inançsal zeminini organize etmek, koordine etmek ve kitleleri bu zemine uyumlu hale getirmek adına mesai yapan bir kuruluşa dönüşmüştür."

Diyanet İşleri Başkanının 23 milyonun hesabını vermediği takdirde derhal istifa etmesi gerektiğini belirten Erdem, 23 milyonun alnındaki kara leke olduğunu vurguladı.

CHP'nin 7 Haziran seçimi öncesi sosyal yardımlara ilişkin taahhütnamesi için kaynağın sorulduğunu dile getiren CHP İstanbul Milletvekili, AK Parti'nin dünkü seçim beyannamesinde, asgari ücretin bin 300 lira olacağını açıkladığını hatırlattı. Erdem, sözlerini şöyle tamamladı: "Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'e göre işçiye bin 500 lira vermek zulüm, veren de zalim. O halde Mehmet Şimşek'e göre Davutoğlu bir zalim midir? İşçilere zulüm mü etmiştir? Buradan soruyorum ey AKP'liler kaynağı nereden buldunuz? Hani yoktu kaynak, hani işçiye bin 500 lira veremezdik? Hani kaynak yoktu; peki siz nereden buldunuz? Babanızın bahçesinden getirmediniz anladığım kadarıyla. Devletin bütçesini programlayarak bir rakam tespit ettiniz. Bin 300 lira asgari ücret CHP'nin seçim taahhütnamesinin tescilidir. CHP'nin vatandaşa doğru taahhütnameyle gittiğinin itirafıdır. Davutoğlu'na seçim taahhütnamemizi dikkatle okuyup yararlandığı, bunun üzerinden taahhütname hazırladığı için teşekkür ediyoruz." CİHAN
<< Önceki Haber CHP'li Erdem'den Görmez'e: Siz bu ülkenin maneviyatını... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER