CHP'li Gök: Bu hükümet IŞİD'den korkuyor o yüzden üzerlerine gitmiyor


Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanvekili Levent Gök, Türkiye'nin Suriye politikası ve IŞİD'i görmeyen IŞİD'i işitmeyen tavrı nedeniyle silahların Türkiye'ye çevrildiğini 4 yıldır söylediklerini açıkladı. CHP olarak 4 yıldır söylediklerinin aymazlıkla, vurdumduymazlıkla hükümetin dinlemediğini kaydeden Gök, "IŞİD'le mücadele etmek işlerine gelmedi. Bu hükümet IŞİD'den korkuyor o yüzden üzerlerine gitmiyorlar. Herşey belli. Bizim raporlarımızda istihbarat bilgilerinde belli, kimin nerede durduğu ve ne yapacağı belli. Zaten Başbakan canlı yayında itiraf etti. 'Biz canlı bombaların kimliklerini biliyoruz' diyen başbakan değil mi? bu halde bu görevi yapmayan hükümet ve tüm emniyet birimlerimiz Türkiye'de bütün yaşananlardan sorumludur. Tarih önünde bunun hesabını vereceklerdir." dedi.

CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) basın toplantısı düzenledi. Gök gündeme ilişkin değerlendirmelerinin ardından basın mensuplarının sorularını cevapladı.

Bir gazetecinin, "AKP SözcüÖmer Çelik CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Oslo görüşmeleriyle ilgili bazı açıklamalarıyla ilgili elinde belgesi varsı çıksın açıklasın bizde gereğini yapalım dedi. nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusuna Gök, şu karşılığı verdi: "CHP Türkiye'nin en önemli sorunu karşısında kendi net görüşünü muhafaza etmektedir. Bu sözü genel başkanımıza dönük bu sözü söyleyen AKP'li sözcü siyaseten pişkin bir siyasetçidir. Öyle bir siyasetin temsilcisidir. Daha önce PKK ile görüştükleri ortaya çıktığında, 'Eğer PKK ile görüştü isek şerefsiziz' diyen bir zihniyetin temsilcisidir. Sorunlu bir zihniyetin temsilcisidir. Bu anlayışla Çelik'in sözlerine bakmak gerekir. Biz Türkiye'de Türkiye'nin huzur ve refahını düşünüyoruz. Türkiye'nin çıkarını düşünüyoruz. Ben Ömer Çelik'e şöyle bir cevap vereceğim. Eğer halka veremeyeceğiniz bir hesap yoksa buyurun siz açıklayın. Halkımıza hesap verebiliyoruz diyorsanız buyurun bu görüşmeleri siz açıklayın. Hodri meydan."

Başka bir gazetecinin, "Mitinglerde bomba ihbarları yapıldığı valilikleri bu şekilde ihbarlar yapıldığı belirtiliyor. Neler söylersiniz?" sorusu üzerine CHP'li Gök, "Elbette emniyet ve istihbarat daha önceden bu görevlerini yapsalar ve bu bombalar patlamasaydı halkımıza yönelik tehditlerin mitinglerde ortaya çıkmasına engel olsalar Türkiye çok daha sağlıklı bir seçim atmosferine girerdi. Ama tüm yapılanlar medyadaki pek çok yayın kuruluşunun da şu anda sistemden çıkarılarak halka ulaşmasının engellenmesi 1 Kasım seçimlerini manipüle etmeye yöneliktir. Emniyetin, istihbaratın, Türkiye'nin neresinde olursa olsun her şeyden haberi olmak durumundadır. Şuanda bu halkımızın içinde bulunduğu bu atmosferle siyasi çalışmalarımız dahi büyük ölçüde sekteye uğramıştır. Emniyetin bu yazılı beyanını bugün yapmadan çok daha önce seçim güvenliği tedbirlerini alınmış olması gerekirdi. Devletin ağır kusuru vardır. Şu ağır kusurunu örtmeye çalışıyorlar ne yapsalar nafiledir." dedi.

"Dün televizyonlarda yayınlanan belgede emniyetin terör örgütü IŞİD'in eylemlere yapabileceğine dair uyarıldığı haberleri yer aldı. Bu uyarılara rağmen bu eylemlerin gerçekleşmesine neler söylersiniz?" sorusuna Gök, "Türkiye'nin yönetilemediğini gösteriyor bütün bunların hepsi. Kimi yazışmalarda belli kimi belgelerde artık ortaya çıkıyor. Biz 4 yıldır söylüyoruz. 4 yıldır Türkiye'nin Suriye politikası ve IŞİD'i görmeyen IŞİD'i işitmeyen tavrı nedeniyle silahların Türkiye'ye çevrileceğini 4 yıldır söylüyoruz. 4 yıldır bizim söylediklerimizi aymazlıkla vurdumduymazlıkla dinlemeden işlerine gelmedi. IŞİD'le mücadele etmek işlerine gelmedi. Bu hükümet IŞİD'den korkuyor o yüzden üzerlerine gitmiyorlar. Herşey belli. Bizim raporlarımızda istihbarat bilgilerinde belli, kimin nerede durduğu ve ne yapacağı belli. Zaten Başbakan canlı yayında itiraf etti. 'Biz canlı bombaların kimliklerini biliyoruz' diyen Başbakan değil mi? Bu halde bu görevi yapmayan hükümet ve tüm emniyet birimlerimiz Türkiye'de bütün yaşananlardan sorumludur. Tarih önünde bunun hesabını vereceklerdir." cevabını verdi. CİHAN
<< Önceki Haber CHP'li Gök: Bu hükümet IŞİD'den korkuyor o yüzden... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER