CHP'li Gök: Savcılar TRT'yi ve havuz medyasını görmezden geliyor


Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanvekili Levent Gök, savcıların CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'diktatör bozuntusu' şeklindeki sözleri nedeniyle hakkında soruşturma başlatırken, TRT'de ve havuz medyasında Atatürk'e, cumhuriyete hakaret eden yayınlarını ise görmezden geldiğini söyledi.

Önceki gün yaşamını yitiren CHP'nin eski milletvekillerinden Emin Bilen Tümer'in cenaze törenine katılmak üzere Adana'ya gelen CHP Grup Başkanvekili Levent Gök ve Parti Meclisi üyesi ve Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, CHP Adana İl Başkanlığı'nda il yönetimi ve partililerle bir araya geldi.

CHP Adana İl Başkanı Ayhan Barut, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Cumhurbaşkanına yönelik hakaret içermeyen eleştirel sözleri nedeniyle AK Partililerin adeta bir linç kampanyası başlattığını belirterek, "Daha önce de hakaret içermeyen aynı sözlerle cumhurbaşkanını sert bir şekilde eleştiren Genel Başkanımıza yönelik bu linç kampanyasına izin vermeyeceğiz." dedi.

Genel Başkan Kılıçdaroğlu'nun 'diktatör bozuntusu' sözünü daha önce Meclis'te ve diğer platformlarda dile getirdiğini aktaran CHP Grup Başkanvekili Levent Gök ise "Alelacele Cumhurbaşkanının talebiyle harekete geçen cumhuriyet savcılarının TRT'de ve havuz medyasında her gün Atatürk'e, cumhuriyete hakaret eden yayınları görmezden gelmesini anlamak mümkün değildir. Aslında biz onları anlıyoruz. Mümkün değildir değil, mümkün. Çünkü yargının siyasallaştığı bir atmosferde görev yapan savcıların ve hakimlerin de bu iktidarın silahşoru olduklarını biliyoruz." şeklinde konuştu.

'KAMUOYUNA BÜYÜK BİR ALGI OPERASYONU YAPILACAK'

Anayasa değişikliği tartışmalarına da değinen Gök, CHP'nin komisyona neden üye verdiğini anlattı: "Biz anayasanın daha özgürlükçü hale getirilmesi ve yasalarımızda bulunan tüm antidemokratik hükümlerin temizlenmesi kaydıyla o masada olacağız. Karşımızdaki iktidar iradesinin ise tam tersine bir diktacı anlayışla, bir başkanlık sevdasıyla masaya oturduğunun da farkındayız. CHP ne yapacağını ve ne yapmak istediğini gayet iyi bilerek bu komisyonda yer alıyor. Bu açıdan önümüzdeki süreçte bir yandan bu diktacı eğilimlerin daha giderek havuz medyasında palazlandırılacağı, kamuoyuna büyük bir algı operasyonunun yapılacağı günler yaşayacağız. Bugünlerde dahi bizler bu bütünlüğümüzü koruyup partimizi güçlendirerek yolumuza devam edeceğiz."

CHP'nin önümüzdeki dönemdeki gerçekleştireceği muhalefet anlayışı hakkında da bilgiler veren Levent Gök, "Halkın temel çıkarlarını ilgilendiren konularda yapıcı olmak kaydıyla, antidemokratik hükümler konusunda da tamamen sert bir muhalefeti Meclis'te gerçekleştireceğiz." dedi. CİHAN
<< Önceki Haber CHP'li Gök: Savcılar TRT'yi ve havuz medyasını görmezden... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER