CHP'li kadınlar, kadına yönelik şiddeti protesto etti


Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ataşehir Kadın Kolları, kadına yönelik şiddet olaylarını protesto etti. Yapılan basın açıklamasında "Herkes bilmelidir ki, kadına yönelik şiddet acizliktir." denildi.

CHP Ataşehir Kadın Kolları, kadına yönelik şiddet, taciz ve tecavüz iddiaları sebebiyle saat 03.00'da eylem yaptı. Kozyatağı metro istasyonu çıkışında toplanan partililer, kadına yönelik şiddeti protesto eden pankart ve dövizlerle E-5 Karayolu kenarına yürüdü. Grup adına basın açıklamasını CHP Ataşehir Kadın Kolları Başkanı Nihan Erol yaptı. Erol, kadına yönelik şiddetin her geçen gün arttığını öne sürdü. Yasaların yetersiz olduğunu savunan Erol, kadına şiddet uygulayan şahısların gereken cezaları almadığını ifade etti.

'KADINA ŞİDDET ACİZLİKTİR'

Nihan Erol, "Devletin erkeği koruyan yasaları oldukça katliamlar, şiddetler, tacizler ve tecavüzler devam etmekle beraber daha da artacaktır. Herkes bilmelidir ki, kadına şiddet acizliktir. Kadına fiziksel, cinsel şiddet ve tacizde bulunanlar kadar, bu duruma sessiz kalanlar da toplum vicdanına hesap verecektir." diye konuştu.

'Kadınım özgürüm anayım', 'Kadına uzanan eller kırılsın' ve 'Susma sustukça sıra sana gelecek' şeklinde slogan atan CHP'liler, basın açıklamasının ardından dağıldı. Eyleme
CHP İstanbul Milletvekili Onursal Adıgüzel de destek verdi.

CİHAN
<< Önceki Haber CHP'li kadınlar, kadına yönelik şiddeti protesto etti Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER