CHP'li Karaosmanoğlu: Kırşehir İl Başkanlığı kongre takvimine bağlı kalacaktır

CHP'li Karaosmanoğlu: Kırşehir İl Başkanlığı kongre takvimine bağlı kalacaktır

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanı Şeref Karaosmanoğlu, olağanüstü kurultay talebiyle ilgili imzaların toplanmaya başlandığı yönündeki iddiaların gündeme gelmesi ile ilgili "Tek kurultay halinde, CHP bunu olağan kurultay halinde yapacaktır. Biz il yönetimi olarak toplandık. Kırşehir İl Başkanlığı olarak kongre takvimine bağlı kalacağız." dedi.

CHP İl Başkanı Karaosmanoğlu, Kırşehir'de de olağanüstü kurultay talebiyle ilgili imza toplama çalışması olup olmadığı hakkında şu açıklamayı yaptı: "Kamuoyunda iddialar olabilir. Her dönemde olmuştur. Bununla ilgili olarak CHP'nin tüzüğü hepimiz için yol göstericidir. Birileri istedi diye imza toplamanın ve olağanüstü kongreye gitmenin anlamsız olduğu kanaatindeyiz. Üst üste iki kurultay mı olur? Tek kurultay halinde, CHP bunu olağan kurultay halinde yapacaktır.CHP'li üyelerimizin demokratik olarak başvuru hakları vardır. Biz il yönetimi olarak toplandık. Kırşehir İl Başkanlığı olarak kongre takvimine bağlı kalacağız. Değişik görüşler olabilir ama kongre takvimi çok net ve açıktır. Ocak ayı içinde zaten olağan kurultay takvimi gerçekleşecektir."

ADAYLAR BAŞARIZLIĞININ ÖZELEŞTİRİSİNİ YAPMALI

1 Kasım günü gerçekleştirilen 26'ncı Dönem Milletvekili Genel Seçimleri ile ilgili değerlendirmelerde bulunan CHP İl Başkanı Karaosmanoğlu, "CHP diğer siyasi partilerle mukayese edildiğinde kendi iç tüzüğüyle parti içi demokrasiyi en geniş uygulayabilen bir siyasi partidir. Bunun sonucunda da partimiz yüzde 85 oranında ön seçimle adaylarını belirlemiştir. Adaylar bölgelerinde başarısız olmuşsa bu genel başkanın değil adayların yetersizliğinden kaynaklanabilir. Adaylar kendi özeleştirilerini yapmalıdır. 1 Kasım seçimlerinden sonra ortaya çıkan milli irade tablosu gösteriyor ki, seçimler tek bir partinin baskı ve yıldırma politikaları sonucudur. 1 Kasım sonuçlarında da tartışmalarını yaparız, değerlendirmelerini yaparız. Ama sonuçtan çıkan milli iradeye saygımızı da gösteririz." ifadelerini kullandı.

MERKEZ İLÇE BAŞKANI VE MERKEZ İLÇE YÖNETİMİ GÖREVDEN ALINDI

Kırşehir'de 1 Kasım seçimlerinde özellikle merkez ilçe oylarının 7 Haziran seçimlerinde alınan oyun da gerisine düşmesiyle CHP'de tartışmalar başlamış ve yaklaşan kongre sürecine nasıl gidileceği merak konusu olmuştu. CHP İl Yönetim Kurulu kararıyla Kırşehir CHP Merkez İlçe Başkanı Fevzi Akkuş ve Merkez İlçe Yönetim Kurulu'nun seçim çalışmaları içinde gerekli hazırlık ve yetersizliğinden kaynaklanan başarısızlığı üzerine görevden alındığı bildirildi.
CİHAN
<< Önceki Haber CHP'li Karaosmanoğlu: Kırşehir İl Başkanlığı kongre... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER