Bir dönem ara veren AK Parti Milletvekili Yıldırım mazbatasını aldı


AK Parti'nin önemli isimlerinden Binali Yıldırım, 1 Kasım 2015'te milletvekili seçildiği İzmir'de mazbatasını aldı. AK Parti'deki üç dönem kuralı sebebiyle 7 Haziran'daki genel seçimde aday olamayan Yıldırım, 1 Kasım'da yeniden seçilmişti.

Bugün AK Parti İzmir milletvekilleri Binali Yıldırım, Necip Kalkan, Hüseyin Kocabıyık, Hamza Dağ ve Atilla Kaya, Kültürkpark'taki İl Seçim Kurulu'nda mazbatalarını teslim aldı. Çok sayıda partili de vekillere eşlik etti. Mazbata töreninin ardından Milletvekili Yıldırım, gazetecilere açıklama yapmak için parti otobüsünün önüne giderken naklen yayın yapan bir kameranın kablosuna takıldı. Kablodan kurtularak kameramanın elinden kısa süreliğine kamerasını alan Yıldırım, omzuna koyarak bir süre gazetecilere poz verdi, daha sonra kamerayı teslim etti.

Seçim sonuçlarını değerlendiren Binali Yıldırım, "Türkiye, bir demokrasi sınavını daha başarıyla vermiştir. Seçimlerle ilgili ortaya atılan iddiaların tamamen gerçekdışı olduğu bu seçimde bir kez daha anlaşılmış, yüzde 85'in üzerinde katılımla Türkiye demokrasisi yeni bir sayfa açmıştır." dedi. 78 milyonun kardeşlik, barış, birlik ve beraberlik istediğini, terör belasından kurtulmayı istediğini vurgulayan Yıldırım, sözlerine şöyle devam etti: "Bundan sonraki enerjimizin, gücümüzün terörle mücadeleyle değil işsizlikle, işsizliğin azaltılmasıyla yoğunlaşmasını bekliyoruz. Ayrıca ekonomimizin büyümesi, ülkedeki istikrarın olmazsa olmaz şartıdır. Bize İzmir'de oy veren vermeyen 4 milyonun vekiliyiz. Herkesin derdi, bizim derdimiz."

Seçimde AK Parti ve CHP'nin aldığı sonuçların belli olduğunu, kendileri için CHP'lilerin kehanette bulunarak, "Onlar yüzde 25, biz yüzde 50 alırız." dediğini de hatırlatan Yıldırım, "Doğru bildiler de adresi yanlış bildiler." dedi.

'BASININ KAMUOYUNU BİLGİLENDİRME DERDİNDEN BAŞKA AMACI YOK'

AK Parti Milletvekili Yıldırım, gazetelere ve gazetecilere yönelik saldırılara duyduğu hassasiyeti de anlattı. Bir süre önce İzmir'de yayın yapan yerel Yeni Asır gazetesine saldırıldığını, ayrıca DHA muhabiri Elif Demirci'ye, CHP'nin delege seçimlerinde yapılan saldırıyı hatırlatarak, "Bu olayı da, basının kamuoyunu bilgilendirme derdinden başka amacı olmayan bu kardeşimize yapılanları da şiddetle kınıyorum. İzmir hoşgörü şehri dedik, sevgi şehri dedik. Bu ve buna benzer olaylar, İzmirimiz'e ve İzmirlilere yakışmıyor." şeklinde konuştu. CİHAN
<< Önceki Haber Bir dönem ara veren AK Parti Milletvekili Yıldırım mazbatasını... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER