CHP'li Köksal: CHP iktidarında işsizlik ve enflasyon düşecek

CHP'li Köksal: CHP iktidarında işsizlik ve enflasyon düşecek

CHP Afyonkarahisar Milletvekili ve birinci sıra milletvekili adayı Burcu Köksal, CHP'nin kuracağı hükümetin izleyeceği politikalarla işsizliğin ve enflasyonun düşeceğini söyledi.

Dinar ilçesinde vatandaşlarla bir araya gelen Köksal, halkın iktidarında işsizlik oranının düşeceğini söyledi. Köksal, "1 Kasım'daki seçimlerde iktidara geldiğimizde insani gelişmişlik endeksinde Türkiye'yi ilk 20 ülke arasına taşıyacağız. Verimliliğin büyümeye katkısını artırarak, yıllık ortalama büyüme hızını yüzde 6'ya çıkaracağız. Yatırımları ve üretimi ayağa kaldırarak yılda en az bir milyon kişiye istihdam imkânı sağlayacağız." dedi. Köksal, işsizliği yüzde 5'in altına indireceklerini, enflasyonu yüzde 4'ün altına düşüreceklerini anlattı.

"TÜRKİYE, CHP'NİN ÜRETİM POLİTİKASI İLE BÜYÜYECEK"

CHP'nin Türkiye'yi üretimle ayağa kaldıracağını anlatan Köksal, "Yoksulluk, işsizlik ve kayıt dışılıkla mücadelede, iş gücünün niteliğinin yükseltilmesi ve düşük ücret sorunlarının çözülmesinde devletin düzenleyici ve denetleyici rolünden etkin bir şekilde yararlanacağız." açıklamasında bulundu. "Büyüme stratejisini; üretim, gelir dağılımı, sosyal kapsayıcılık ve sürdürülebilirlik ilkeleri ışığında tasarlayacak ve uygulayacağız" diyen Köksal, şunları anlattı: "Yeni teknoloji alanlarının yanı sıra, geleneksel üretim sektörlerinde katma değeri yüksek ürün ve faaliyetleri geliştireceğiz. Yerel yatırımlarla ve doğrudan yabancı yatırımlarla, üretim kapasitelerinin artırılmasını sağlayacağız. Dışa açık, ama finansal dalgalanmalara karşı dayanıklı, yatırım odaklı bir istihdam ve büyüme stratejisi izleyeceğiz."

Devletin istihdam ve rekabet alanında kolaylaştırıcı ve destekleyici olmasını sağlayacaklarını ifade eden Köksal, kamu yatırımlarında etkinliği, saydamlığı ve kurumlar arasındaki eşgüdümü sağlayacak reformları gerçekleştireceklerini dile getirdi.
CİHAN
<< Önceki Haber CHP'li Köksal: CHP iktidarında işsizlik ve enflasyon düşecek Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER