CHP'li Kuşoğlu, Bakan Bozdağ'a iflas erteleme kararlarındaki artışı sordu


CHP Ankara Milletvekili Bülent Kuşoğlu, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'a iflas erteleme kararlarındaki artışı sordu. Kuşoğlu, iflas erteleme kararlarının ticari kaygılardan değil getirdiği avantajlardan yararlanmak için yapıldığını iddia etti.

Kuşoğlu, Bakan Bozdağ'ın'ın cevaplaması istemiyle verdiği yazılı soru önergesinde son dönemde artış gösteren iflas erteleme kararlarının istismar edilip edilmediğini sordu. Kuşoğlu, "Bilindiği gibi hukukumuzda iflas erteleme gerekli bir müessesedir. Ancak bu yararlı ve iyi niyetle getirilen kavram son yıllarda genel ekonomik durum ve ticari sebeplerden değil ama iflas erteleme kararının getirdiği avantajları istismar etmek amacıyla kullanılmakta ve bunun sonucu olarak çok sayıda iflas kararı alındığını gözlemlemekteyiz" dedi.

Kuşoğlu, Bakan Bozdağ'a şu soruları yöneltti: "2010 yılından beri mahkemelerce alınan iflas erteleme kararlarının yıllar itibariyle 2016 da dahil olmak üzere dağılımı nedir?
2010 yılından itibaren söz konusu mahkeme kararlarının iller itibariyle dağılımı nasıldır?

Bakanlığınızca alınan kararlar için belli mahkemeler görevlendirilmiş midir, görevlendirdiyseniz bunlar hangi mahkemelerdir?"

CİHAN
<< Önceki Haber CHP'li Kuşoğlu, Bakan Bozdağ'a iflas erteleme kararlarındaki... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER