CHP'li Taş: Kadın cinayetlerini önlemenin yolu anneyi eğitmekten geçiyor

CHP'li Taş: Kadın cinayetlerini önlemenin yolu anneyi eğitmekten geçiyor

CHP Manavgat İlçe Kadın Kolları Başkanı Dilşat Taş, kadın cinayetlerinin önlemenin yolunun anneyi eğitmekten geçtiğini söyledi. Anne eğitiminin şart olduğunu belirten Taş, çocuğun ilk öğretmeninin annesi olduğunun hiç bir zaman unutulmaması gerektiğini kaydetti.

Türk Kadınına Seçme ve Seçilme Hakkı'nın verilişinin 81 yıl dönümü ile ilgili Atatürk Kültür Merkezi'nde açıklama yapan Taş, "Katil bir evladı da dünyaya getiren bir annedir. Anneyi eğitirsek toplumu eğitiriz. Kadın cinayetlerinin önlemenin yolu anneyi eğitmekten geçiyor. Toplumun mihenk taşı anne. Sonuçta eğitim şart." dedi.

AK Parti iktidarı döneminde değerlerin yozlaşması ile birlikte aile kurumun çok büyük darbe aldığının altını çizen Taş, bencilliğin artması ile birlikte toplumda sevgi, saygı, hürmet, yardım etme, başkasını düşünme, yardımlaşmanın yerini giderek sevgisizlik, nefret, ayrımcılık, kin, bencillik, sadece kendini düşünme ve ötekileştirmenin yerini aldığını kaydetti.

Toplumda kronik hale gelmiş sorunların yegane çözümünün kadının her alanda söz sahibi olması ile mümkün olabileceğinin altını çizen Taş, kadın eli değmeyen her işin başarısızlığa mahkum olmaya mecbur olduğunu, kadına değer vermeyen milletlerinde yok olmaya mahkum olduğunu sözlerine ekledi. CİHAN
<< Önceki Haber CHP'li Taş: Kadın cinayetlerini önlemenin yolu anneyi... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER