CHP'li Tatlıcı: Atatürk'e laf etmek düşünce sahiplerinin ayıbı ve zavallılığıdır


Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Çankırı İl Başkanı Fikret Tatlıcı, son günlerde ulusal basında Atatürk ile ilgili yapılan haberlere tepki gösterdi. Tatlıcı, "Atatürk'e laf etmek düşünce sahiplerinin ayıbı ve zavallılığıdır." dedi.

Tatlıcı, yazılı basın açıklamasında şu ifadeleri kullandı: "Atatürk'e yapılan saldırılar sıradan bir karalama değildir. Bütünlüğümüzle, yönetim biçimimizle, ulusal kimliğimizle ve geleceğimizle yakından ilgilidir. Ömrünü ülkesine adayan, canını cephelerde vatanı için ortaya koyan, düşmana diz çöktürerek bir vatan kuran Atatürk'e, laf etmek, yalan, karalama ve değişik sapkınlıklarla saldırmak, düşünce sahiplerinin ayıbı ve zavallılığıdır. Bu düşüncenin sahiplerini nefret ve şiddetle kınıyorum. Türkiye'yi çağın gerisine düşürmek ya da bölmek isteyenler önlerinde en büyük engel olarak Atatürk'ün manevi kişiliğini görürler. Atatürk'e saldırılmasının başlıca nedeni budur. Atatürk'e yapılan saldırıların yalnızca Atatürk'le ilgili olmadığını, O'nun anısında, Türk Ulusuna, Türk yurduna ve Türk devletine saldırı olduğunu görmekteyiz. Atatürk'e yapılan saldırılar sıradan bir karalama değildir. Bütünlüğümüzle, yönetim biçimimizle, ulusal kimliğimizle ve geleceğimizle yakından ilgilidir."

"Ülkemizin kurucusu, dünya milletlerinin saygı duyduğu Mustafa Kemal Atatürk'ün kişiliğine, ülkesi için yaptığı hizmetlere sözlü ve yazılı saldırıda bulunmak ,O'nu anlayamamaktır." diyen Tatlıcı, şunları kaydetti: "Atatürk değerlerine saldırmak, Çağdaş medeniyeti hedef göstermek yerine, çağın gerisinde kalmayı tercih etmektir. Atatürk devrimlerini hazmedemeyip, çağdaşlaşma yolunda yürüyememektir. Ulusal varlığımızın simgesi, Türkiye'mizle özdeşleşerek kurumlaşan, önderimiz, kurtarıcımız, devletimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e yapılan haksız söylemler ve karalamalar O'nun Türk Milleti tarafından daha çok sevgi ile sahiplenilmesine yol açacaktır. Atatürk ve O'nun Devrimlerine saldıranlar ,yalan ve karalamalarla ortaya çıkanlar ne yaparlarsa yapsınlar, ne söylerlerse söylesinler,yurtseverlerin yüreklerinden Atatürk'ü silemezler. O, Türklük'tür, Türkiye'dir, bağımsızlıktır, özgürlüktür, çağdaşlıktır, aydınlıktır, hiç sönmeyen güneşimizdir." CİHAN
<< Önceki Haber CHP'li Tatlıcı: Atatürk'e laf etmek düşünce sahiplerinin... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER