CHP'li Tüm: Altınoluk ve Altınova ilçe olmalı

CHP'li Tüm: Altınoluk ve Altınova ilçe olmalı

CHP Balıkesir Milletvekili Mehmet Tüm, Balıkesir'in Edremit ilçesine bağlı Altınoluk ve Altınova mahallerinin ilçe yapılması konusunda kanun teklifi hazırladığını açıkladı.

Büyükşehir Yasası'yla birlikte daha önce belde olan Altınoluk ve Altınova'nın mahalleye dönüştüğünü dile getiren Tüm, konuyla ilgili açıklamasında, "Bu beldeler ile Büyükşehir Belediyesi arasında mesafe çok uzaktır. Dolayısıyla mahallelerin yeterince hizmet alamaması ve yaşanılan sorunlarda muhatap bulamaması büyük bir sorundur. Özellikle yaz aylarında hizmet sorunları katlanarak artmaktadır." dedi.

Altınova'da ve Altınoluk'ta bir ilçenin ekonomik güçlülüğünü sağlayacak her türlü altyapının mevcut olduğuna dikkat çeken Tüm, "Sürdürülebilir ve güçlü bir ekonomik yaşantının göstergesi olan sanayi ve ticari yapılar her iki mahallemizde mevcuttur. Her iki mahallede bir ilçede bulunması gereken tüm devlet kurumlarının yerleşebileceği yapılar bulunmaktadır. Türkiye'nin önemli turizm merkezlerinden olan, büyük bir nüfusu barındıran bölgelerin ilçe olmaması büyük bir eksikliktir. Bölgeye daha iyi hizmet gitmesi, eksikliklerin giderilebilmesi için Altınoluk ve Altınova ilçe olmalıdır." sözlerini kaydetti. CİHAN
<< Önceki Haber CHP'li Tüm: Altınoluk ve Altınova ilçe olmalı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER