CHP'li Tüm, İngiltere ve İskoçya'yı ziyaret etti


Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Balıkesir Milletvekili adayı Mehmet Tüm, partisinin yurtdışı örgütlerinin 1 Kasım seçimlerine yönelik toplantıları çerçevesinde Edinburg ve Londra şehirlerinde bir dizi temaslarda bulundu.

Mehmet Tüm ve CHP İskoçya Birliği Heyeti, ilk ziyaretini İskoçya'nın Edinburg Başkonsolosu Semih Lütfü Turgut'a gerçekleştirdi. Başkonsolos Turgut, Tüm'e İskoçya'ya ait 'Birlikte Yaşama Kültürünü' temsil eden hediyeyi takdim etti. Sonraki ziyaretleri ise Edinburg Pir Sultan Abdal Derneği Başkanı Zekeriya Armut ve CHP İskoçya Birliği'nin açılış töreni oldu.

Mehmet Tüm, Londra programında ise Alevi Kültür Merkezi, Kırkırsaklılar Derneği ve BozcaDer'de yurtdışında yaşayan vatandaşlarla bir araya geldi.

CHP'li Mehmet Tüm, İskoçya Birliği açılış töreninde 20 kişiye parti rozeti taktı ve yurt dışında yaşayan Türklerin sorunlarıyla ilgili bilgi aldı. Tüm, "Yurtdışında yaşayan yurttaşlarımız bizim için çok önemli. Şimdi ve bundan sonra da bizi her zaman yanınızda göreceksiniz. Biz 'Önce insan, önce birlik, önce Türkiye' diyoruz. Biz toplumun her kesimine Etnik kimliği, inancı, yaşam tarzı ne olursa olsun tüm yurttaşlarımıza saygılıyız." şeklinde konuştu.

Mehmet Tüm, şu değerlendirmelerde bulundu: "Eğitimlerine Türkiye'de devam etmek isteyen gençlerimizin, yıl kaybına uğramamaları için gerekli düzenlemeleri yapacağız. Uluslararası Gençlik Merkezleri kuracağız. Kültürleri ayıran değil, birleştiren bir dış politika izleyeceğiz. Türkiye'nin AB üyeliği sürecinde yurt dışında yasayan insanlarımızın katkı ve desteğini alacağız. Çifte vatandaşlık hakkının kazanılması için gereken tüm diplomatik girişimleri gerçekleştireceğiz. Yurt dışında yasayan yurttaşlarımız kendi milletvekillerini seçebilecekler. Bunun için yurt dışı seçim çevresi uygulamasını hayata geçireceğiz. Yurt dışı temsilciliklerimizde, öncelikle yurt dışında yetişmiş genç insanlarımızın görev almalarını sağlayacağız. Türkiye'deki Gümrük kapılarındaki sorunları kurumsal tedbirlerle gidereceğiz. Mavi Kart sahiplerinin Türkiye'deki işlemlerini kolaylaştıracağız."
CİHAN
<< Önceki Haber CHP'li Tüm, İngiltere ve İskoçya'yı ziyaret etti Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER