CHP Milletvekili Türkmen: Seçim sonuçlarından ders çıkarmalıyız


Cumhuriyet Halk Partisi Adana Milletvekili Elif Doğan Türkmen, 1 Kasım seçim sonuçlarından ders çıkarmaları gerektiğini belirtti.

Seçim sonuçları ile tüm siyasal dengeleri sarsacak şekilde yeni bir durumun oluştuğuna dikkat çeken Türkmen, "AKP hükümeti, dünyada ve Türkiye'deki tüm olumsuz algısına rağmen seçimde başarılı oldu. Demokratik güçlerin ve özellikle partimiz CHP'nin; AKP'nin ne yaptığından çok, bizlerin neyi yanlış ya da eksik yaptığımızı araştırıp, neleri yapmamız gerektiğine odaklanmalıyız." diye konuştu.

Seçimlerin adil, demokratik bir ortamda geçmediğini, toplumun terörize edilerek baskı altında tutulduğunu ifade eden Türkmen, "Bu duruma rağmen bu ülke bizim, hepimizin. Daha kararlı, daha doğru hedeflere yönelerek, mücadeleyi yükselteceğiz." dedi. AK Parti'nin 13 yıllık tek başına iktidar geçmişiyle ülkenin köklü hiçbir sorununa çözüm üretmediğini de kaydeden Türkmen, ekonomide, toplum yaşamındaki ve siyasetteki sorunların ancak toplumcu karakterdeki bakış açısı ile çözülebileceğini, bunun için seçimin hemen ertesinde bu doğrultuda çalışma kararlılığında olduklarını ve bunu gelecek seçimlere kadar aralıksız yapacaklarını söyledi.
CİHAN

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER