CHP Milletvekili Yiğit: Ülke kan gölüne dönmüş, uğraştıkları şeye bak

CHP Milletvekili Yiğit: Ülke kan gölüne dönmüş, uğraştıkları şeye bak

CHP İzmir Milletvekili Ali Yiğit, Türkiye'ye dünya çapında bilim olimpiyatları ve spor müsabakalarında yüzlerce altın, gümüş ve bronz madalya kazandıran Özel Yamanlar Eğitim Kurumları'na yapılan polis baskınına sert tepki gösterdi. Yiğit, "Ülke kan gölüne dönmüş, uğraştıkları şeye bak." dedi.

Milletvekili Yiğit, Türkiye'nin doğu ve güneydoğusunda terör örgütü tarafından birçok il ve ilçenin yollarının kesildiğini, teröristlerin vatandaşların kimliklerini kontrol ettiğini, arabaların yakıldığını, her gün üç dört polis veya askerin şehit edildiği haberi geldiğini hatırlattı. Yiğit, "Yamanlar Okulları, biliyorsunuz üniversitedeki sonuçlarıyla, Türkiye ve dünya çapındaki başarılarıyla isim yapmış, marka bir okul. Çok üretken, iyi şeyler yapan bir okul, bir eğitim yuvası orası. Eğitim yuvasına polislerin girmesi hiç doğru değil. Yapılan bu uygulamayı kınıyoruz." dedi.

'OKULLA UĞRAŞACAKLARINA ÜLKEYİ KAN GÖLÜNDEN KURTARSINLAR'

Ülkenin kan gölüne döndüğünü ifade eden CHP Milletvekili Yiğit, "Böyle bir ortamda, insanların uğraştıkları şeye bak. Yani bırakın siz, hükümet kurulamıyor, yargının durumu ortada, yani her şey yok olmuş, bitmiş ama siz gelmişsiniz okullarda, 'Acaba böyle bir şey var mı, paralel var mı, yok mu?', onun kavgasına girmek hiç doğru değil. Hele bugünlerde böyle şeylerle uğraşacaklarına, ülkeyi kan gölünden kurtarmaya çalışsınlar. Yapılacak tek şey o." diye konuştu. CİHAN
<< Önceki Haber CHP Milletvekili Yiğit: Ülke kan gölüne dönmüş, uğraştıkları... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER