Cihan Haber Ajansı Gündemi


POLİTİKA
- AK Parti 5. Olağan Kongresi Ankara Arena Spor Salonu'nda gerçekleştirilecek. Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun kongreye tek aday olarak girmesi bekleniyor (10.00 - Ankara)

DÜNYA

- Kabe'de Mescid-i Haram'daki genişletme çalışmaları için kullanılan vincin dün hacı adaylarının üzerine devrilmesi sonucu en az 107 kişi hayatını kaybetti. Gelişmeler takip ediliyor. ( Mekke)

- NATO Askeri Komite Genelkurmay Başkanları Konferansı'na bu yıl Türkiye ev sahipliği yapıyor. (İstanbul)

- İngiltere'nin daha fazla göçmenin iltica talebini kabul etmesini isteyen gruplar Başbakanlığa yürüyecek. (Londra)

GÜNCEL

- Dağlıca'daki saldırıda şehit düşen uzman çavuş Harun Saltalı, memleketi Kadirli ilçesinde son yolculuğuna uğurlanacak. (Osmaniye)

- Şırnak'ın, Cizre ilçesinde 9 gündür sokağa çıkma yasağı sona erecek. Gelişmeler takip edilecek. (Şırnak)

- Tokat'ın Niksar ilçesinde 12 gündür kayıp olduğu için aranan jandarma uzman çavuş Abdullah Çalışkan, bir tarla kenarında ölü bulundu. Çalışkan'ın cenazesi Yozgat'ın Sorgun ilçesine bağlı Cumafakılı köyünde toprağa verilecek. (Yozgat)

- Halkevleri, 12 Eylül 1980 darbesinin yıldönümü nedeniyle ABD Büyükelçiliği önünde basın açıklaması yapacak. Grup, ayrıca Yüksel Caddesi'nden AK Parti İlçe Başkanlığına yürüyecek. (12.30-16.00- Ankara)

- KESK, DİSK, TMMOB, TTB'nin çağrısı üzerine Cizre'de yaşanan olaylar nedeniyle Yüksel Caddesi'nde basın açıklaması yapılacak. (12.00-Ankara)

- 'Barışa Bir Tülbent De Sen Bağla' projesi kapsamında Dünya'nın ve Türkiye'nin her yerinden barış mesajları yazarak bir araya getirilen tülbentler ile bir grup kadın TBMM önünde 'barış çağrısı' yapacak. (13.00-Ankara)

- Tire Süt Kooperatifi'nin 2000'e yakın ortağı, Anıtkabir'e gidecek. 40 otobüsle Anıtkabir'e giden üreticiler mozoleye çelenk koyacak ve ardından İzmir Tarım Grubu ve Tire Süt Kooperatifi Başkanı Mahmut Eskiyörük üreticiler adına basın açıklaması yapacak. (09.15 - Ankara)

- TMMOB 43. Dönem III. Danışma Kurulu "TMMOB Çalışmaları, Ülkemizde yaşanan sürecin değerlendirilmesi ve Üzerimize düşen görevler" gündemi ile toplanacak.(10.00-TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası Teoman Öztürk Toplantı Salonu)

SPOR

- Süper Lig'de Akhisar Belediyespor - Gaziantepspor, Bursaspor-Gençlerbirliği, Antalyaspor-Eskişehirspor, Galatasaray-Mersin İdmanyurdu maçları oynanacak. (17.00-Manisa / 17.00 - Bursa / 20.15- Antalya / 20.15 - İstanbul)

- Takımların pazar günü oynayacağı maçlara yönelik çalışmalar takip ediliyor.

CİHAN
<< Önceki Haber Cihan Haber Ajansı Gündemi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER