Cihan Haber Ajansı Gündemi


- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM'nin 26. Dönem Milletvekili Ant İçme Töreni'ni izleyecek. Erdoğan, daha sonra Başbakan Ahmet Davutoğlu ve Genelkurmay Başkanı Org. Hulusi Akar'ı kabul edecek. (15.00 / 17.00 / 18.00 - Ankara)

POLİTİKA

- Başbakan Ahmet Davutoğlu, AK Parti 105. Genişletilmiş İl Başkanları toplantısında konuşacak. Daha sonra TBMM'de yemin törenine katılacak olan Davutoğlu, Cumhurbaşkanı ile yapacağı görüşmenin ardından Türkiye-Yunanistan maçını izlemek üzere İstanbul'a gidecek. (11.00 / 15.00 / 17.00 / 18.30 - Ankara)

- 26. dönem milletvekilleri, TBMM Atatürk Anıtı'na çelenk bırakılacak ardından TBMM Genel Kurulu'nda yemin edecek. (14.00 / 15.00 - Ankara)

- MHP, yemin töreni öncesi TBMM'de grup toplantısı yapacak. (11.00-Ankara)

- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında, partinin Merkez Yönetim Kurulu toplanacak.

EKONOMİ

- TÜİK, 2014 yılı Araştırma Geliştirme (Ar-Ge) faaliyetleri sonuçlarını açıklayacak. (10.00-Ankara)

- TCMB, 2015 yılı 3. döneme ilişkin 'Yurt Dışı Portföy Yatırımı' ile 'Uluslararası Yatırım Pozisyonu' verilerini açıklayacak. (10.00-Ankara)

DÜNYA

- ABD Başkanı Barack Obama ve Filipinler Devlet Başkanı Benigno Aquino, APEC zirvesi öncesinde görüşecek. (Manila)

- Filipinler'de Asya Pasifik Ekonomik İşbirliği (APEC) zirvesi başlayacak. Zirve öncesi ABD, Japonya, Çin, Rusya, Vietnam, Avustralya, Kanada, Yeni Zelanda liderleri Filipinlere gelmeye başladı. (Manila)

- Fransa'daki terör saldırılarıyla ilgili gelişmeler izleniyor. (Paris)

- Almanya Dışişleri Bakanı Frank Walter Steinmeier, Kıbrıs'a gelerek Rum Yönetimi lideri Nikos Anastasiadis ve KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı'yı ayrı ayrı ziyaret edecek. (Güney ve Kuzey Lefkoşa)

GÜNCEL

- Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC), Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS), Çağdaş Gazeteciler Derneği (ÇGD), Türkiye Gazeteciler Federasyonu (TGF), İzmir Gazeteciler Cemiyeti (İGC) yönetimleri; 18- 19 Kasım 2015 tarihlerinde toplanacak Basın Kartı Komisyonu ile ilgili Ankara Mülkiyeliler Birliği Lokali'nde basın toplantısı düzenleyecek. (11.00-Ankara)

- Engelli milletvekilleri Serkan Bayram ile Bennur Karaburun'un da katılımıyla Türkiye Sakatlar Konfederasyonu genel merkezinde basın toplantısı düzenlenecek. Ardından engelli milletvekilleri yemin töreni için TBMM'ye uğurlanacak. (13.00-Ankara)

- Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu'nun, 28.10.2015 tarihinde Gaziantep- Trabzonspor maçı sonrasında basın mensuplarına yaptığı bir açıklamada "Öleceksek adam gibi öleceğiz. Kadın gibi yaşamayacağız." açıklaması hakkında ÇHD, İHD ve ÖHD, Ankara Adliyesi'ne suç duyurusunda bulunacak. (12.00-Ankara)

- Gazeteci Mehmet Baransu'nun Kartal Anadolu Adliyesi'nde yargılanmasına devam edilecek (14.00-İstanbul)

- Savcı Mehmet Selim Kiraz'ın fotoğrafını yayınlayan gazetelerle ilgili dava Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'nda görülecek (10.00-İstanbul)

- Yarın başlayacak Adana Tarım Fuarı'nın açılışıyla ilgili TÜYAP Anadolu Fuarları Genel Müdürü İlhan Ersözlü basın toplantısı yapacak. (11.00-Adana)

SPOR

- A Milli Futbol Takımı ile Yunanistan, özel maçta Başakşehir Fatih Terim Stadı'nda karşı karşıya gelecek. (20.15-İstanbul)

- Euro2016 Fransa için oynanan play off maçları Slovenya - Ukrayna ve Danimarka - İsveç maçlarıyla tamamlanacak. (21.45- Slovenya/Danimarka)

- Süper Lig'de takımların 12. hafta maç hazırlıkları takip edilecek.

- Özorkun Madencilik ile Bursaspor yönetimi arasında gelir aktarımı protokolü imzalanacak. (14.00-Bursa)

- Bursaspor Akhisar Belediyespor maçı hazırlıklarını Özlüce Tesisleri'nde sürdürecek. (16.00-Bursa) CİHAN
<< Önceki Haber Cihan Haber Ajansı Gündemi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER