Cihan Haber Ajansı Gündemi


- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Muhtarlar Toplantısı'nda konuşacak. (13.00-Ankara)

- TBMM Başkanı İsmail Kahraman ve Başkanlık Divanı üyeleri Anıtkabir'i ziyaret edecek. (09.45-Ankara)

- Başbakan Ahmet Davutoğlu AK Parti grup toplantısında konuşacak akşam saatlerinde ise BMGS Kıbrıs Özel Temsilcisi EİDE'yi kabul edecek. (Ankara)

POLİTİKA

- TBMM'de MHP, AK Parti, HDP ve CHP'nin grup toplantıları yapılacak.(10.30-11.15-12.30-13.30-Ankara)

- TBMM Genel Kurulu toplanacak. (15.00-Ankara)

- TBMM Milli Savunma Komisyonu ilk toplantısını yapacak. (16.00-Ankara)

- TBMM Kültür, Sanat ve Yayın Kurulu Başkanlığı'nın düzenlediği 'Ressam Ayla Algüner Resim Sergisi' açılacak. (16.30-Ankara)

EKONOMİ

- Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), portföy Yönetimi Sektörünün 100 milyar TL'ye ulaşması ve Türkiye ekonomisine katkısı dolayısıyla bir toplantı düzenleyecek. Sermaye Piyasası Kurulu'nun katkılarıyla düzenlenecek toplantıya Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek ve Sermaye Piyasası Kurulu Başkanı Dr. Vahdettin Ertaş da katılacak. (10.00-İstanbul)

- TÜİK, Ekim ayı Sanayi Üretim Endeksini açıklayacak. (10.00-Ankara)

DÜNYA

- Almanya Dışişleri Bakanı Steinmeir Barzani ile görüşecek. (Erbil)

- Arnavut'ta muhalefet, hükümetin istifası için gösteri düzenleyecek. (Priştina)

- Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Cumhurbaşkanı Xi Jinping davetlisi olarak Çin'i ziyaret edecek. (Pekin)

- Mısır Devlet Başkanı Abdulfettah el-Sisi Yunanistan'ı ziyaret edecek. (Atina)

- Afganistan Devlet Başkanı Eşref Ghani, Asya konferans katılmak için Pakistana gidecek. (İslamabad)

GÜNCEL

- Tutuklu gazetecilerin serbest bırakılması için Silivri Cezaevi önünde tutulan umut nöbetini gazeteciler Tarık Toros ve Candaş Tolga Işık devralacak. (09.00- İstanbul)

- DİSK, asgari ücret talepleri ile ilgili Mecidiyeköy Meydanı'nda basın açıklaması düzenleyecek. (12.00- İstanbul)

- Türkiye Gazeteciler Cemiyeti'nin (TGC) düzenlediği 'meslekte iz bırakanlar' toplantıları devam ediyor. TGC'nin kurucu başkanı Sedat Simavi, Basın Müzesi'nde düzenlenecek toplantıda anılacak. (14.00- İstanbul)

- Ürdün Kraliyet Hava Yolları'nın, Ankara-Ürdün arasında başlayacak ilk seferi öncesinde Esenboğa Havalimanı'nda kokteyl verilecek. (14.00-Ankara)

- Yolsuzluğu soruşturan polislere yönelik İstanbul merkezli düzenlenen operasyona ilişkin gelişmeler takip ediliyor.

- 1993 Kulp-Muş-Lice bölgesinde Bolu Tugayı tarafından yürütülen operasyona (köy ve mezralardan toplanarak gözaltına alınan 11 kişinin ölüm- kaybolmasına) ilişkin açılan, sanıkları tutuksuz ve Diyarbakır'dan nakledilen davanın duruşması, Ankara 7. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülecek. (09.00-Ankara)

- Elektrik Dağıtım Hizmetleri Derneği (ELDER) ve Bilgi Güvenliği Derneği ortaklığında 'Kritik Enerji Altyapılarının Korunması ve Siber Güvenlik Sempozyumu' gerçekleştirilecek. (09.30-Ankara)

- KESK yönetimi, '10 Ekim Ankara Katliamı' raporunu açıklayacak. (11.00-Ankara)

- Ünlü sanatçı Rutkay Aziz, Adana Barosu'nun İnsan Hakları Haftası etkinlikleri kapsamında, Divan Otel'de düzenlenecek söyleşiye katılacak.(16.00-Adana)

-Suriye sınırındaki gelişmeler takip ediliyor.

- Yaptığı 2023 metre börekle adını dünyaya duyuran börek ustası Hasan Acar, engelli öğrencilerle birlikte börek açacak. (10.30-Bursa)

- Adana Taşeron İşçileri Derneği Başkanı Nevzat Batmaz, Çukurova Gazeteciler Cemiyeti'nde 'Açlık sınırında yaşamaya mahkum taşeron işçileri' konulu basın toplantısı yapacak. (11.00-Adana)

SPOR

- Şampiyonlar Ligi C Grubu son maçında Galatasaray, Kazakistan temsilcisi Astana'yı Türk Telekom Arena'da konuk edecek. Grubun diğer maçında ise Benfica ile Atletico Madrid karşı karşıya gelecek. (21.45- İstanbul- Lizbon)

- Fenerbahçe ile Beşiktaş'ın UEFA Avrupa Ligi A ve H Grubu'nda oynayacakları Celtic ve Sporting Lizbon maçlarının hazırlıkları takip edilecek.

- Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, Ankara Marka Festivali'nde konuşacak. (14.00-Ankara)

- Bursaspor, ligin 15. haftasında konuk edeceği Osmanlıspor maçı hazırlıklarını sürdürecek. (11.00-Bursa)

- Gazeteci yazar Necati Bilgiç'in cenazesi TSYD'deki tören ve cenaze namazının ardından toprağa verilecek. (10.30-12.00-İstanbul) CİHAN
<< Önceki Haber Cihan Haber Ajansı Gündemi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER