Cihan Haber Ajansı Gündemi


- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenecek 'Uydu, Uzay ve Teknoloji Günleri' açılış törenine katılacak, ardından Atatürk Havalimanı'ndan Türkmenistan'a hareket edecek. (10.00-15.00-İstanbul)

- Başbakan Ahmet Davutoğlu öğlen Bosna Hersek heyetiyle yemek yiyecek. AB Reform Eylem Grubu ile yapılacak toplantı sonrası basın toplantısı düzenleyecek. Akşam da AK Parti MYK'sına katılacak. (15.00-Ankara)

POLİTİKA

- TBMM'de 12.,14. ve 15. dönem (1961-1965, 1969-1973, 1973-1977) Kars Milletvekili Kemal Okyay için Şeref Kapısı merdivenleri önünde cenaze töreni düzenlenecek. Kemal Okyay'ın cenazesi, Maltepe Camii'nde kılınacak Cuma namazının ardından Karşıyaka Mezarlığı'nda toprağa verilecek. (11.00-Ankara)

- Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Akarçay Havzası Kuraklık Yönetim Planı Kapanış Toplantısı'na katılacak, bazı ziyaretlerde bulunacak. (10.00-11.15-13.00-Afyonkarahisar)

EKONOMİ

- TÜİK, Ekim ayı 'Sanayi Ciro Endeksi' ile 'Dış Ticaret Endeksi' verisini ve 2014 yılı 'Satınalma Gücü Paritesi' verisini açıklayacak. (10.00-Ankara)

- Elektrik Dağıtım Hizmetleri Derneği (ELDER) 'Akıllı Sayaç Çözümleri Çalıştayı' düzenleyecek. (09.30-Ankara)

DÜNYA

- Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, İtalya'yı ziyaret edecek. (Roma)

- Rusya, Amerika Birleşik Devletleri ve Birleşmiş Milletler, Suriye krizini
görüşecek. (Cenevre)

- Kıbrıs Cumhurbaşkanı Nicos Anastasiades, Ukrayna'yı ziyaret edecek. (Kiev)

GÜNCEL

- Silivri Cezaevi önünde tutuklu gazeteciler için başlatılan umut nöbetine Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı Başkanı Cemal Uşak, tutuklu gazeteci Mehmet Baransu'nun eşi Nesibe Baransu, Cumhuriyet gazetesinden Ayşe Sözeri Cemal, Berrin Gürçay Dilekçi ve Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) eski Genel Başkanı Ercan İpekçi devam edecek. (10.00-İstanbul)

- DİSK Genel Başkanı Kani Beko ve beraberindeki heyet, Diyarbakır Barosu'nu, Tahir Elçi'nin ailesini ve mezarını ziyaret edecek. (Diyarbakır)

- Lokman Hekim Sağlık Grubu Başkan Yardımcısı Dr. Mehmet Altuğ, Lokman Hekim Üniversitesi çalışmaları hakkında sağlık muhabirleriyle toplantı yapacak. (10.30-Ankara)

- Görme engelli vatandaşlar için 'Diktat' adlı tiyatro oyunu sesli betimlemeli olarak sahnelenecek. (18.00-Ankara)

SPOR

- Süper Lig Hasan Doğan Sezonu'nun 15. hafta açılış maçında Bursaspor-Osmanlıspor Bursa Atatürk Stadı'nda karşı karşıya gelecek. (19.00-Bursa)

- PTT 1. Lig'de 15. hafta Alanyaspor-Adanaspor ve Vartaş Elazığspor-Kardemir Karabükspor maçlarıyla başlayacak. (19.00)

- Medipol Başakşehir, Fenerbahçe ile oynayacağı Süper Lig 15. hafta maçının hazırlıklarına yapacağı antrenmanla devam edecek. (10.30- İstanbul)

- Süper Lig Hasan Doğan Sezonu'nun 15. hafta açılış maçında Bursaspor-Osmanlıspor, Bursa Atatürk Stadı'nda karşı karşıya gelecek. (19.00-Bursa)

- Bursaspor ile karşılayacak olan Osmanlıspor, Tophane'de bulunan Osman ve Orhan Gazi'nin türbelerini ziyaret edecek. Futbolcular, Ulu Cami'de cuma namazı kılacak. (11.00-Bursa) CİHAN
<< Önceki Haber Cihan Haber Ajansı Gündemi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER