Cihan Haber Ajansı Gündemi


İSTANBUL (CİHAN)- - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kağıthane'de bulunan Osmanlı Arşivi Sitesi'nde, '100. Yılında Dünya Savaşının Belgeleri' konulu Dünya Arşiv Yöneticileri Kongre ve Sergisi'nin açılışının ardından Harp Akademileri Komutanlığını ziyaret edecek. Erdoğan, daha sonra Haliç Kongre Merkezi'nde Birlik Vakfı tarafından düzenlenen 'Çanakkale Ruhu ve Gençlik' konulu kompozisyon yarışmasının ödül töreninde katılacak. (10.00-13.00-15.00-İstanbul)

- Başbakan Ahmet Davutoğlu, MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ı kabul edecek. AK Parti Genel Merkezi'nde seçim çalışmalarını sürdürecek. (09.00-10.00-Ankara)

- TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Meclis Tören Salonunda yapılacak Türkiye-AB Karma Parlamento Komisyonu 76. toplantısı açılışında konuşacak. TBMM Başkanı Çiçek ve milletvekillerinin katılımıyla; Yeni Halkla İlişkiler binası konferans salonunda TBMM Türk Halk Müziği Korosu konseri sonrası 'Bir Projem Var! Bir Önerim Var!' Projesi ödül töreni gerçekleştirilecek. (09.30-18.00-Ankara)

POLİTİKA

- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Elazığ'da çeşitli ziyaretlerde bulunacak ve sivil toplum örgütleri ile kanaat önderlerini dinleyecek. Kılıçdaroğlu, CHP'nin temel ve yerel sorunlara ilişkin görüşlerini açıklayacak. (Elazığ)

- Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik Atatürk Kültür Merkezinde Rize günlerine katılacak (10.30-Ankara)

EKONOMİ

- Uluslararası Şeffaflık Derneği, 'Kurumsal Raporlamada Şeffaflık Araştırması'nın sonuçlarını basın toplantısı ile Conrad Otelde açıklayacak. (10.00-İstanbul)

- Tek gıda-iş sendikası Kafkas Kestane'deki işçilerin işten çıkarılmasını protesto edecek. (12.00-Bursa)

DÜNYA

- Avrupa Birliği devlet ve hükümet başkanları, bahar zirvesi için bir araya gelecek. (Brüksel)

- Tunus'taki kanlı saldırıda ölen 21 kişiden 17'si turist olduğu açıklandı.Çıkan çatışmada 2 saldırgan hayatını kaybetti. Gelişmeler takip ediliyor. (Tunus)

- İsrail'de yapılan genel seçimlerde, Başbakan Binyamin Netanyahu'nun lideri olduğu Likud seçimleri birinci parti olarak tamamladı. Seçim sonrası gelişmeler takip ediliyor.

GÜNCEL

- CHP İzmir İl Başkanı Bedri Serter ile İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığıyla ilgili basın toplantısı yapacak. (13.30-İzmir)

- İzmir'in Urla ilçesi Zeytineli köyü Hacılar Koyu'nda, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın zaman zaman ailesiyle tatilini geçirdiği kaçak ve ruhsatsız villaların bulunduğu alanın sit derecesinin düşürülmesiyle ilgili davada, İzmir 2. İdare Mahkemesi ile birlikte avukatlar ve mahkemece görevlendirilen bilirkişiler bölgede keşif yapacak. Keşfin ardından basın açıklaması yapılacak. (12.00-İzmir)

- Dağdan inen PKK'lı Ramazan Toy, teyzesinin kızı Cemile Kürkçü ile dünya evine girecek. Siverek'te oturacak çiftin düğününe Başbakan Ahmet Davutoğlu da davet edilmişti. (Şanlıurfa)

SPOR

- A haberleri'>UEFA Avrupa Ligi Son 16 Turu rövanş maçında Beşiktaş ile Belçika temsilcisi Club Brugge Atatürk Olimpiyat Stadı'nda karşı karşıya gelecek. (22.05-İstanbul)

- Süper Lig'in 25. Hafta maçında Galatasaray'ı ağırlayacak olan Kasımpaşa'da teknik ekip ve futbolcu Adem Büyük basın mensuplarının sorularını cevaplayacak. Lacivertli beyazlı ekip bu maçın hazırlıklarına da kendi tesislerinde yapacağı antrenmanla devam edecek. (10.00-İstanbul)

- Galatasaray Spor Kulübü, Mart Ayı Divan Toplantısı, Galatasaray Lisesi Tevfik Fikret Salonu'nda Divan Başkanı İrfan Aktar'ın başkanlığında gerçekleştirilecek. (13.30-İstanbul)

- Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören ve yönetim kurulu ile Süper Lig Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı Göksel Gümüşdağ ile yönetim kurulu üyeleri Süper Lig A.Ş kurulumu ve havuz ihalesiyle ilgili görüşmek üzere Riva'da bir araya gelecekler. (14.00-İstanbul)

- Bursaspor ürün tanıtım toplantısı Özlüce Tesisleri'nde yapılacak. (13.30-Bursa) CİHAN
<< Önceki Haber Cihan Haber Ajansı Gündemi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER