CİHAN-SEN yönetimi, İLO Ankara ofisini ziyaret etti


Cihan Sendikalar Konfederasyonu (CİHAN-SEN), Uluslararası Çalışma Örgütü'nün (ILO) Ankara'daki temsilciliğini ziyaret etti.

Genel Başkan Naci Haliloğlu; Mali İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Zafer Tarman ile Dışilişkiler ve Basından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Serdar Yılmaz, İLO Ankara Ofisi Program ve İdari İşler Sorumlusu Özge Berber Agtaş ile karşılıklı fikir alışverişi ve önerilerde bulundu.

Ziyarette konuşan Naci Haliloğlu, konfederasyon olarak yaptıkları çalışmaları anlattı, sendikaların, sivil toplum kuruluşlarının başında geldiğini, özellikle çalışma hayatı ve kamu çalışanlarının haklarının korunması noktasında önemli bir işleve sahip olduğunu ifade etti. Haliloğlu, bu anlamda BM bünyesinde çalışan ve dünyanın büyük çalışma örgütü olan ILO'nun tecrübe ve birikimlerinden yararlanmak istediklerini kaydetti.

"HALA BAZI MESLEK GRUPLARININ SENDİKALARA ÜYE OLAMAMA GİBİ ÇOK CİDDİ ENGELLERİ VAR"

Özge Berber Agtaş ise ILO'nun çalışma yaşamında standartların, temel ilkelerin ve hakların yaygınlaştırılması ve yaşama geçirilmesi, kadınların ve erkeklerin insana yakışır işlerde çalışıp kazanç sağlayabilmeleri için gerekli fırsatların artırılması ve herkes için sosyal korumanın kapsamının genişletilmesine yönelik uluslararası bir örgüt olduğunu ifade etti. Agdaş, "Uluslararası Çalışma Örgütü'nün sözleşme yaptığı ülkelerde hem standart geliştirme, hem de de denetleme işlevi var. Ülkelerin imzaladığı konuları uygulayıp uygulamadığını takip ediyoruz." dedi.

Kuruluş olarak özellikle sendikaların raporlarına büyük önem verdiklerini belirten Agdaş, bu konuda Türkiye'de son yıllarda bazı olumlu gelişmeler kaydetmekle birlikte hala bazı meslek gruplarının sendikalara üye olamama gibi çok ciddi engellerin olduğunu kaydetti. CİHAN
<< Önceki Haber CİHAN-SEN yönetimi, İLO Ankara ofisini ziyaret etti Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER