Çin'deki durgunluk beklentisi Almanya'yı endişelendiriyor


Alman özel sektörü, durgunluk belirtileri gösteren Çin ile arasındaki ekonomik bağımlılığı azaltamadı. Çin'deki yavaşlama beklentisi, Alman ihracatçı şirketlerini de endişeye sevk etti.

Çin ve Ortadoğu'nun büyük bir endişe kaynağı haline dönüştüğünü belirten Alman Toptan ve Parakendeciler Federasyonu Başkanı Anton Börner, "Kriz bölgelerinden yayılan şok dalgaları Almanya'nın dış ticaretini tehdit eder hale geldi." dedi.

Çin öncelikle Alman otomobil ve makine imalatçıları için en önemli pazar sayılıyor. Mayıs ayından itibaren Çin'e yapılan ihracat azalmaya başladı ve daralma ekim ayında iki haneli orana çıktı.

Ancak, ihracatçıların tek endişesi Çin'deki olumsuz gelişme değil. Rusya ve Brezilya gibi genç sanayi ülkelerinde de kriz devam ediyor. Euro Bölgesi'ndeki toparlanmanın bıçak sırtında olduğunu belirten uzmanlara göre ihracatçı Alman şirketleri önemli sorunlarla karşılaşabilir.

Almanya, 2015 yılının kasım ayında 81,7 milyar Euro'luk ithalat yaptı. Aylık bazdaki artış yüzde 5,3 oldu. Toplam ithalatın 874 milyar 800 milyon Euro'yu bulduğu 2015'in ilk on bir ayında, ithalat yüzde 4,2 oranında arttı. Kasım ayında Almanya'nın ithalatındaki artış bir ay öncesine göre yüzde 1,6'yı buldu. CİHAN
<< Önceki Haber Çin'deki durgunluk beklentisi Almanya'yı endişelendiriyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER