Çin heyeti, İzmir Kalkınma Ajansı'nı ziyaret etti

Çin heyeti, İzmir Kalkınma Ajansı'nı ziyaret etti

Çin'in Jiangsu Eyaleti Dış İlişkiler Politik Danışmanlık Ofisi Direktörü Bay Liu Fang ve beraberindeki heyet, İzmir Kalkınma Ajansı'nı (İZKA) ziyaret etti. Uluslararasılaşma stratejileri hakkında görüş alışverişinde bulunan heyet, İzmir ile Çin arasındaki kültür ve ekonomi ilişkilerinin geliştirilmesi için görüşmeler yaptı.

2008 yılından bu yana Jiangsu ile ikili ilişkiler içinde bulunduklarını ifade eden Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Sedef Özer, İZKA'nın faaliyetleri hakkında bilgi verdi. Ekim ayında yatırım tanıtım faaliyetleri kapsamında Jiangsu'yu ziyaret edeceklerini belirten Özer, Jiangsu ve İzmir arasında yıllardır süregelen sıcak ilişkileri önemsediklerini söyledi. Bu kapsamda özellikle somut projelerle kültürel ve ekonomik ilişkilerin güçlendirilmesi, karşılıklı yatırımların arttırılması için daha fazla çaba sarfedilmesi gerektiğini ifade etti. Tanıtım ve Dış İlişkiler Birimi Başkanı Nazlı Kayı ise Çin heyetine İzmir'in tarihi, kültürü, ekonomisi ve turizmini tanıtan bir sunum yaptı. Çin'le arasındaki ikili ilişkilerin gelişmesi için ortak çalışmaların devam edeceğini belirtti.

Direktör Fang, İZKA'nın faaliyetlerinin çok geniş kapsamlı olduğunu ve çok başarılı çalışmalar yapıldığını söyledi. Örnek çalışmaları Jiangsu'da anlattıklarını belirterek Fang, "2012 yılında İzmir'de düzenlenen Jiangsu Tanıtım Günleri, Jiangsu'da büyük yankı buldu. İzmir'in tarihi, kültürel ve doğal dokusundan çok etkileniyoruz. İzmir ve İzmirlilere kapımız her zaman açık." dedi. Fang, 2008 yılından beri geliştirilen gerek ticaret gerekse kültür ilişkileri çerçevesinde yeni yatırımlar ve ticari ortaklıklara hazır olduklarını belirterek, İZKA'nın deneyimlerinden de faydalanmak istediklerini sözlerine ekledi. CİHAN
<< Önceki Haber Çin heyeti, İzmir Kalkınma Ajansı'nı ziyaret etti Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER