Cinayetten 25 yıl hapis cezası aldı


Malatya'da bir kişiyi tabancayla vurarak öldürdüğü gerekçesiyle Veysel Karani Özbay, 25 yıl 10 hapis cezasına çarptırıldı.

Geçtiğimiz yıl 4 Nisan'da Fırat Mahallesi 3. Sokak'ta Melik Özbaysar'ın öldürülmesine ilişkin olayın Malatya 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davası sonuçlandı. 'Alacak meselesi' nedeniyle işlendiği iddia edilen cinayete ilişkin maktulün arkadaşı Veysel Karani Özbay şüpheli olarak tutuklu yargılanıyordu. 1 yıla yakın süredir devam eden yargılama tamamlandı. Davada savcı, zanlının kasten adam öldürme suçundan müebbet hapis cezası ile cezalandırılmasını istedi.

Mağdur avukatı, sanığın olayı kasıtlı olarak işlediğini öne sürdü. Yakın mesafeden ateş edilerek cinayetin işlendiğini dikkat çeken mağdur avukatı, "Sanık olay günü alkol almış, bıçak ve silahla maktulün yanına gitmiştir. Bu kasıt olduğunu açıkça ortaya koymuştur. Sanığın tasarlayarak adam öldürme suçundan cezalandırılmasını istiyoruz." dedi.

Sanık avukatı ise olayda 'kasıt' meselesinin çözülmesi gerektiğini belirtti. Yapılan tek atışın iradi olup olmadığının tespitinin gerektiğini dile getiren sanık avukatı, "Taraflar arasında öldürmeyi gerektirir ciddi husumet yoktur. Müvekkilim öldürme kastında olsa idi tabancayı çıkarttıktan sonra maktule direk tabanca ile ateş eder ve öldürürdü. Oysa tabancanın kabzası ile maktulün alın bölgesine vurmuştur, bu dahi başlı başına öldürme niyeti olmadığnı göstermektedir. Olayda tek atış vardır. Sanık istese eylemine devam edip ateş edebilirdi. Oysa olayın hemen akabinde koşarak 'arkadaşımı kurtarın' demiştir. Ateş etme işleminin iradi olmadığını, taksirle olduğunu düşünüyoruz. Tahrik derecesi mahkemenin takdirine aittir. Tahrik hükümlerinin uygulanması gerektiğini düşünüyoruz. Müvekkilin tutuklu kaldığı süre dikkate alınarak tahliyesine karar verilmesini talep ediyoruz." şeklinde savunma yaptı.

Sanık, esas hakkındaki savunmasında "Tabancayı maktulden almıştım. Konu para değildi. Ben onların canını acıtacak bir insan değilim. Ben sorgu hakimliği önüne çıkıncaya kadar ağladım. Olay kaza ile oldu. Hiçbir sebep onun canından değerli olamazdı." ifadelerini kullandı.

Mahkeme heyeti, savunmaların ardından kararı açıkladı. Sanığın önce müebbet hapis cezası ile cezalandırılmasına karar veren mahkeme heyeti, daha sonra duruşmalardaki iyi halini dikkate alarak 25 yıl 10 hapis cezasına hükmetti. CİHAN
<< Önceki Haber Cinayetten 25 yıl hapis cezası aldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER